Seat Alhambra 1.9 TDi 115pk Stylance (2004)
Uitvoering | Alhambra 1.9 TDi 115pk Stylance |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Review Seat Alhambra
Aangezien de gezinssituatie gewijzigd was, was ik op zoek naar een MPV. In Maarssen (zo'n 100 km van mijn woonplaats) zag ik via internet een behoorlijk aangeklede Seat Alhambra staan.
Een Stylance uitvoering, 7 persoons, Automaat, Webasto standkachel, Voorruitverwarming, DVD scherm aan hemel, Navigatie, Parrot, TV, Privacy glas, LM velgen. Enfin aardig compleet.
Ik met mijn BMW 320D met pijn in mijn hart naar Maarssen gereden en aldaar een proefrit gereden in de Seat. Aangezien ik qua rijervaring toch wel redelijk wat opgedaan had met Seat (eerder een Cordoba (helaas gestolen) en een Leon (helaas door een ander totalloss gereden))kwam eea me wel weer bekend voor en qua gezinswagen en ruimte een prima auto. Het enige wat me een beetje tegenhield was de kmstand van 140000. Nooit had ik een auto gekocht met zoveel km's. In mijn achterhoofd spookte wel dat er zoveel mensen auto's kopen met zo'n hoge km stand. Enfin de auto zag er prima uit en de historie was goed te noemen. kortom de auto aangeschaft en 2 weken later opgehaald.
Rijimpressie;
Wat een ruime wagen. De stoelen zijn echt zit stoelen en je zit ook in deze auto ipv halfliggend in de meeste andere auto's. Elke stoel is afzonderlijk bedienbaar en er is dus geen bank. Het dashboard is voorzien van wat er in hoort in zo'n auto. handig extra is de voltagemeter. Was wel eens makkelijk om te zien hoeveel mijn accu nog was na gebruik in de winter van de Webasto.
De automatische bak deed zijn werk en daar is weinig nieuws over te melden. Het zicht rondom is erg goed. De voorruitverwarming bij wasem en bevroren voorruit ideaal. Erg vlot is de 1.9 TDi niet maar de auto heeft natuurlijk ook wel wat gewicht mee te slepen. De kids waren helemaal blij me de DVD installatie onderweg naar de vakantiebestemming. Kortom een ruime gezinsauto die van alle gemakken is voorzien en niet te vergeten een van de lichtste in zijn soort, denkend aan de wegenbelasting.
Verbruik;
Gemiddeld haald ik 1:14.
Historie;
Ruitenwisser mechanisme moeten laten vervangen (vastgeroest) wat schijnbaar een kwaal is van de Alhambra.
Dynamo defect en laten vervangen
5 stoelen gestolen (weliswaar via de verzekering vergoed maar toch de ellende)
Turboslang gescheurd odnerweg naar het vakantieadres.
Eigenlijk mankementen die vermoedelijk horen bij een auto met die kmstand maar aangezien ik dit allemaal niet gewend was heb ik toch na 1 1/2 jaar besloten te gaan kijken naar een jongere auto.
Seat;
Geweldig goede auto's maar of ik er nog een neem na bovenstaande weet ik niet. Het is denk ik overigens meer geen geluk hebben dan de auto zelf.
- Betrouwbaarheid3
- Prestaties3
- Comfort4
- Kosten4

Klokje Rond: Seat Alhambra 2.0 (2006) - 335.096 km

Klokje Rond: Seat Alhambra 1.9 TDI 130 pk

Seat Alhambra 2.8 V6 Signo (2003)

Seat Alhambra

Praktijkervaring Honda Jazz: eigenaren over hun hybride mini-MPV