Renault Safrane 2.2Vi (1995)
Uitvoering | Safrane 2.2Vi |
Bouwjaar | 1995 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Absoluut een heerlijk reisauto, waarmee je probleemloos mee naar Zuid Frankrijk op en neer kunt. Deze auto is comfortabeler dan de Mercedes-Benz E320CDI Combi van mijn vader! Ik heb de auto gekocht met 6 maanden garantie bij een Bovag bedrijf die ’m van de tweede eigenaar had ingeruild. Alle boekjes, sleutels e.d. waren er nog netjes bij en hij had keurig al z’n beurten gehad. Er was iemand zuinig geweest op deze auto.
Eigenlijk was ik op zoek naar een V6, maar deze 2.2 (12V) rijdt met 140pk helemaal super. Boven 3000t/min is het een feest van souplesse.
Met mijn ’vlotte rijstijl’ (lees: doorrijeritis integralis) haal ik een verbruik van 1:9; dat was me met een V6 nooit gelukt.
De uitrusting van deze auto vind ik, voor z’n leeftijd, erg compleet. Gescheiden Climate Control, 2 airbags, el.ramen v+a, el.verstelbare en verwarmde buitenspiegels. Maar het leukste is absoluut de elektrische voorruitverwarming! Als het gevroren heeft, lach ik ’s-ochtends iedereen uit; één druk op de knop, en een minuut later is de voorruit schoon!
Het allerleukste is nog, dat ik in een nette, strakke auto rijd, waar ik me echt niet voor hoef te schamen, en dat ik niets hoef af te schrijven; hij is nu namelijk voor de rest van z’n leven een symbolisch bedrag waard!