en nog veel meer..
Om te kunnen inloggen op Mijn AutoWeek moet u akkoord gaan met onze privacy voorwaarden.
Uitvoering | Mégane Grand Tour 1.5 dCi 80 Dynamique Luxe |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Het afscheidnemen is begonnen. Over een maand ontvang ik een nieuwe Passat 1.8 TFSI op benzine. Op 17-02-2005 ontving ik mijn grandtour 1,5 DCI met 80 PK van de lease maatschappij.
Een metallic rode uitvoering, zoals je er nu veel ziet rijden. Het verschil met mijn 3 deurs 306 diesel was inmens. Meer ruimte, stiller, sneller optrekken, minder brandstof verbruik en veel meer toeters en bellen; Climat control, key card, navigatie, 6 CD wisselaar, licht metaal.
Die toeters en bellen hebben de eerste twee jaar wel wat problemen gegeven: 2x een AC compressor vervangen, bediening elektrische ramen vervangen, computer in rechter portier voor key card en ramen vervangen (minden in Rotterdam gingen op de parkeerplaats de ramen open en niet meer dicht te krijgen). Wat ook jammer was dat de navigatie CD bij aflevering al 2 jaar achter liep.
De laatste 2 jaren heeft de auto probleemloos gefunctioneerd. Brandstofverbruik gemiddeld 1:18 (veel stadsverkeer). De auto begint nu wel rammeltjes te krijgen. Ook piepen de remmen irritant (dealer heeft bloksjes vervangen, maar het helpt niet). De stoelen worden ook wat slechter. Vooral de bestuurdersstoel is aardig ingezakt. Ook verbruikt de auto best veel lampen, welke met de beste wil van de wereld niet zelf te vervangen zijn.
Pluspunten:
Stil, zuinig, ondanks kleine motor inhoud toch vlot meekomen in het verkeer, goede geluidsinstallatie, bedieningsgemak.
Minpunten:
Betrouwbaarheid extra's, voorlampen niet te vervangen, slechte voorstoelen (weinig steun in de rug).
Als je een gebruikte auto wil komen dan denk ik dat je met de Megane Grandtour geen miskoop doet. De vorige eigenaar heeft de eerste jaren alle ellende met de extra's al gehad. Check alle functies goed en je valt je geen buil. Veel zuiniger zul je een dieseltje niet vinden.
Waarom zelf geen nieuwe Grandtour of een andere Renault besteld? De laguna is veel te duur voor mij. De Grandtour wordt binnenkort voor een nieuw model vervangen en de huidige kleurstelling van het interieur van de Grandtours is wel erg "plastic". Binnen de lease tarieven markt heeft volkswagen Renault ingehaald.
De opvolger is nog steeds niet geleverd, maar het wordt wel tijd. De elektrische bediening (openen zonder sleutel) heeft het aan de passagiers zijde begeven. Electronica blijft het zwakke punt van Renault. De auto begint ook steeds meer te rammelen. Ik ben de auto nu wel zat!
Trouwens wel even een zuinigheidsrecord gehaald. Ruim 1100 km op een tank! En dat zonder extra opletten en best veel stadsverkeer.