Renault Mégane Grand Tour 1.6 16V Expression (2006) #3

Uitvoering | Mégane Grand Tour 1.6 16V Expression |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2019 |
Top auto
Auto is sinds 6 augustus 2019 in mijn bezit. Nu al 3000 km verder.
Omdat ik erg veel heb gehad aan de recensies van andere Renault Mégane bezitters besloten om er ook een recensie te plaatsen. Ik ga mijn best doen om regelmatig updates te plaatsen over de auto, onderhoud, storingen en overige ervaringen.
Voor aanschaf van deze Renault Mégane had ik een Peugeot 106 benzine,
dat was een erg betrouwbare auto met 260.000 km op de teller toen ik 'm inruilde na 2,5 jaar.
Een auto op Lpg gekocht, omdat ik afgelopen jaar 35.000 km heb gereden waarvan een groot gedeelte zakelijk.
Toen ik de auto zag staan op de site van onze vaste garage dacht ik, dat is een mooie auto met weinig kilometers voor die leeftijd en een lpg auto. Alle opties die ik zocht zoals: airco, trekhaak, cruise control en lpg. Na overleg met de vrouw gelijk gebeld voor een afspraak en na een proefrit en na goede een onderhandeling gekocht.
Het is een Renault Mégane station 1,6 16V type 2 uit 2006.
De mate van comfort is hoog in deze auto. De auto ligt goed op de weg en stuurt erg soepel. De stoelen zitten erg lekker en de station biedt meer dan genoeg ruimte ook achterin. De lpg tankt ligt op de plek van het reservewiel dus dat scheelt een hoop ruimte. Qua snelheid valt de auto niet tegen maar het houdt ook niet over. Bij 130 op de snelweg komt de auto net niet aan de 4000 toeren. Best wel veel. Het verbruik op gas is 1:10/ 1:11 en benzine weet ik niet aangezien ik tot nu toe alleen kleine stukjes op benzine gereden heb. Wel duidelijk is dat de auto sneller optrekt op benzine dan op lpg, dat is voor ons niet echt een probleem.
We hebben direct het volgende onderhoud laten doen:
- APK keuring;
- Distributieriem en waterpomp laten vervangen;
- Olie en oliefilter zijn ververst en overige vloeistoffen gecontroleerd en waar nodig bijgevuld.
De auto reed gelijk al super. Veel vragen gesteld over de auto, geschiedenis en het rijden op lpg. Keurig advies gekregen zoals we gewend zijn.
Elektronica werkt tot nu toe zonder gebreken. Bij het ophalen van de auto gaf deze aan 'binnenkort olie vervangen'.
Na ongeveer twee weken kreeg ik een melding over direct olie vervangen en een oranje storing lampje. De olie is deze maand vervangen, dus na wat informatie van internet zelf deze functie gereset. De auto is toen begonnen met terugtellen vanaf 30.0000 voor de volgende onderhoudsbeurt. Geen probleem aangezien we onze auto's zo goed mogelijk willen onderhouden.
Tot nu toe is de auto een tweetal keer terug geweest voor wat kleine puntjes:
In de eerste week de airco bij laten vullen. Na het bijvullen bleek dat de afvoer verstopt was en naar binnen lekte op de mat bijrijders kant en in het opberg vakje. De week erop weer naar de garage gebracht en dat is nu gelukkig ook opgelost. Een echte Renault issue als ik dat zo lees op internet.
Tot zover de eerste post van de ervaringen met de Renault Mégane.