Renault Laguna Grand Tour 1.9 dCi 120pk Privilège (2002)
Uitvoering | Laguna Grand Tour 1.9 dCi 120pk Privilège |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Ik moest een grotere auto gaan rijden van de Directeur en mijn oog was gevallen op vroegtijdig teruggekomen auto’s van de leasemaatschappij (zodat de auto ook snel inzetbaar zou zijn). Ik kon kiezen tussen 3 auto’s. 2 maal Renault laguna privilege of een passat sedan comfort.
Ik koos voor een Laguna met Silverstone-velgen en een deels lederen interieur (Nee het is geen dynamiek uitvoering al zijn de velgen en stoelbekleding wel hetzelfde). Deze zag er gewoon het mooiste uit en had voor mijn postuur de beste stoelen (en een trekhaak).
Toen ik de auto bij de lease had opgehaald begon na 100 meter van alles te piepen en kreeg spannende meldingen van mijn meters. Ik dacht: begint het nu al kan ik nog 1 van de andere 2 kiezen? Het bleek allemaal wel mee te vallen, we moesten alleen maar de 4 banden opnieuw van lucht voorzien.
Verder heb ik met deze auto probleemloos gereden.
Heerlijke km’s, scherp stuurgedrag, heerlijk hard door de bocht mogelijk. Genoeg pk en koppel al heb je met elke motor na een tijdje het verlangen om meer pk’s. Ik was nog bezig geweest om een chiptuning toe te passen maar dat is helaas niet doorgegaan.
Op de snelweg regelmatig met cruise control 170 gereden zonder enige moeite. De 6-bak is echt heerlijk, schakelt superlicht en zorgt voor een aangenaam geluidsniveau.
Verbruik tussen de 1:16-1:18. met een volle tank meer dan 1000km.
Jammer dat ik hem niet meer heb. Rij nu bij een andere werkgever in een 407 SW 1.6HDI.
Ook een fijne auto maar persoonlijk paste de Laguna beter bij mij. Wie weet de volgende maar weer (en dan wel de nog uit te komen nieuwe Laguna?!). (nu is het een scenic geworden aangezien ik met mijn schouder tegen de B stijl zit in de nieuwe Laguna. Dat is echt jammer)
PROBLEMEN.. echt niet!!
1 maal starte de auto niet... maar de key eruit en er weer in en vroem....Dat was echt alles aan technische storingen. Bijna niet te geloven dat er zo veel storingen zijn geweest met de Laguna's.
Eenmaal zelf de voorband aan gort gereden omdat ik voor me werk de nacht had doorgehaald en een beetje slaap te kort kwam. Ik zag na het tanken een stoeprandje over het hoofd. Alle alarmbellen en lichten gingen af. Was wel eens grappig om mee te maken. Wat niet grappig was dat ik nog langer moest wachten op het warme bedje.
Verder geen problemen gehad... behalve dat ik de auto ook weer een keer moest inleveren (eind 2003)omdat het bedrijf overging naar een andere lease... ik kreeg toen een passat stw 1.9 tdi 105 pk.
Dan kom je erachter dat de auto vol opties zat.