Renault Laguna Grand Tour 1.8 16V Expression (2003)
Uitvoering | Laguna Grand Tour 1.8 16V Expression |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Nieuw auto, ander merk, goede stap geweest?
Na jaren lang Japanse merken te hebben gereden tijd voor verandering. Omdat mijn huidige gezinssituatie daarom vroeg heb ik besloten een grotere 'gezins'auto aan te schaffen.
Het budget beperkte me maar mijn ambities niet. Een nette grote auto met veel extra's moest het worden. Na veel te hebben rondgekeken. Naar auto's zoals Nissan Primera Estate, Mitsubishi Lancer, Volvo V40, Audi A4 Avant te hebben gekeken, deze Renault tegengekomen. Vlak hiervoor testrit gemaakt met een Audi maar toch maar iets meer luxe, iets jongere leeftijd. Dus de Renault. Zag er zeer mooi uit, zeer compleet en zeer ruim. Na de testrit gelijk onderhandeld en deze auto gekocht.
Na 3 dagen rijden met veel plezier en bekijks wilde het raam van de bijrijder niet verder open dan een paar centimeter. Zelf (tijdens het rijden!) het raam een zetje gegeven. Fout dus! Het raam ging naar beneden maar vervolgens niet meer omhoog!
En dat met 120km/h op de snelweg met een paar graden en regen! Gestopt en zelf even gekeken maar hij wilde niets meer.
Nou lang verhaal kort te maken. Naar een garage, raammechanisme stuk, oftwel EUR 300 lichter helaas.
Erg jammer zo'n ervaring na een aantal dagen, maar we gaan gewoon verder! Ben erg benieuwd Renault!
Renault is verleden tijd
Na 158.000km heb ik mijn Renault ingeruild voor een Audi A3 diesel.
Renault is nu eindelijk verleden tijd. In de 15.000km dat ik hem gehad heb niets anders dan problemen. Zoals eerder gemeld begon het met het raammechanisme. Later een grote onderhouds beurt laten doen met vervanging achterremmen.
Hierna constant problemen.
hieronder een opsomming van de problemen in willekeurige volgorde aangezien ze ook willekeurig kwamen opzetten met soms tussenposen van dagen i.p.v. maanden!
* rechterkoplamp voor stuk
* achterbanden tot 3 maal lek, boordcomputer helemaal over zijn toeren door meldingen
* ruiterwisserblad achter stuk
* alarmlichtenknop stuk (zat vast en kwam niet meer los)
* handremkabel stuk
* remschijven achter
* drukgroep stuk
* stuurbekrachtigings slangen lek
* verlichting in deur stuk (storing)
al met al genoeg!
dit zorgde voor zoveel kosten en zorgen dat ik renault niet meer vertrouw. ondanks het fijne comfort tijdens het rijden heeft renault het een beetje laten af weten.
door het maken van meer kilometers ben ik overgestapt naar diesel
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee