Renault Alpine A310 V6 S Pack GT (1984) #2

autoreview

Renault Alpine A310 V6 S Pack GT (1984)

Signalement

UitvoeringAlpine A310 V6 S Pack GT
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1984
Jaar van aanschaf2006
KM-stand bij aanschaf28.000 km
KM-stand laatst36.989 km
Lezerswaardering: 92%Keuze van de redactie
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

  • 40.000 km

Alpine is een merk dat je niet veel ziet op de weg. Daarom krijg je altijd wel positieve reacties van medeweggebruikers.
Met een A310 rijdt je een comfotabele sportwagen welke qua kosten nog goed te rijden valt. Maar ook met deze auto is het belangrijk wat de vorige eigenaren er mee gedaan hebben.

De meeste problemen komen door de "tand des tijds". Bij aanschaf van een Alpine altijd budget reserveren voor onderhoud.

Verder een heerlijke auto, zwaar ondergewaardeerd en fantastisch om te rijden.

PROBLEMEN

  • 40.000 km

Omdat het een polyester auto is, heb je soms massaproblemen. Dit is echter makkelijk op te lossen.
Tevens verdienen de carburateurs natuurlijk ook aandacht. Het motorblok op zich (PRV-blok) is een ijzersterk blok, dus daar zul je weinig problemen mee krijgen.
Ik heb de auto inmiddels technisch voor 100% laten restaureren. Dus body-off en het chassis is verzinkt.

2-8-2010:
Inmiddels is de Alpine mee geweest op vakantie. 2009 naar Zuid-Frankrijk. 2010 Toscane, Italië. Op de bochtige wegen in de bergen/heuvels ga je werkelijk uit je dak met zo'n auto. Menige moderne auto rijd ik het snot voor de ogen op zulke wegen. De naam Alpine heeft ie niet voor niets gekregen...

Volgende stap in restauratie

  • 1 km

Vlak na de vakantie in 2009 heb ik een brandje gehad in de motorruimte. De nieuwe benzineslangen waren door het steeds krimpen en uitzetten i.v.m. de warmte in de motorruimte iets los gegaan. Druppeltje voor druppeltje viel er benzine tussen de cilinderbanken van het V-blok. Totdat er een plasje lag en het wachten was op de vonk.
Die kwam toen een keer. Heb het snel kunnen blussen, maar toch ruim € 4.000,- schade. Maar dat is weer netjes opgelost.

In 2010 is de Alpine ook weer mee geweest op vakantie, deze keer Toscane in Italië. Geen enkel probleem gehad. Het was weer fantastisch!

Verder:
Ik heb bewust de kilometerstand 0 ingevuld bovenaan deze review. Waarom? De auto is technische gerestaureerd en vrijwel alles is nieuw. Onlangs alle meters van het dashboard laten restaureren. Betekend nieuwe folie op de meters die niet meer verkleurd, nieuwe wijzers en opnieuw ijken van de meters.
Daarom staat de kilometerteller ook weer op 0 (nul). Eigenlijk begint de auto aan een nieuw 2e leven in een betere staat dan toen ie de fabriek in Dieppe uitreed.
Op dit moment worden de stoelen, de achterbank en de deurpanelen opnieuw voorzien van wat koeienhuid.
Wat er nog gedaan moet worden:
- Rest van het interieur voorzien van nieuwe stof;
- De airco verder afmaken. Is nu gedeeltelijk klaar;
- Als laatste de auto opnieuw spuiten.
Dus ik ben nog niet klaar, maar Rome is ook niet in één dag gebouwd tenslotte.
De ervaringen sinds de grote technische restauratie zijn super. De Alpine rijdt en schakelt veel strakker dan daarvoor. Ik hoef niet meer gespannen in de auto te zitten omdat er mogelijk iets kapot gaat onderweg. Ook wel een lekker gevoel.
Deze maand gaat de Alpine fungeren als trouwauto. Daarom de voorspoiler gerepareerd omdat ik die bij het laatste clubevenement bij wegwerkzaamheden kapot had gereden. Dat ziet er dus ook weer piekfijn uit. Dat worden mooie trouwfoto’s!

Kleine mutaties

  • 9.000 km

Afgelopen weken is er gewerkt aan de Alpine. Nieuwe voorspoiler, want de oude was al te vaak stuk gereden en opgelapt. Tevens een oude schade aan het voorspatscherm opnieuw gerepareerd en is de neus gespoten (en de nieuwe spoiler natuurlijk).

Nieuwe buitenspiegels gekocht. Deze waren eindelijk weer leverbaar.

Intussen is de kachelkraan vervangen. Die was na 28 jaar wel op. Resulteerde in veel liters koelvloeistof over m'n voeten. Tapijt ook grondig moeten reinigen.

Afgelopen zomervakantie (2011) is de Alpine weer meegeweest naar Frankrijk. De auto heeft geen krimp gegeven en we hebben we heerlijk genoten van deze heerlijke sportwagen!

Verkocht

  • 36.989 km

Na 22 jaar een Alpine A310 V6 Pack GT te hebben gereden, ga ik nu de overstap maken naar zijn opvolger: Alpine GTA V6 Turbo Le Mans.

Lezersreacties (12)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens