AutoWeek.nl heeft je steun nodig

Peugeot 406 SRdt 1.9 90pk (1997)

Peugeot 406

Uitvoering406 SRdt 1.9 90pk
Bouwjaar1997
Jaar van aanschaf2002

Peugeot 406 Srdt 1.9 90 PK

Allereerst stel ik me voor als zoon van de eigenaar, ik rijd deze wagen dus niet zelf .
Wat mij de laatste tijd opvalt,is dat deze wagen absoluut niet meer mee kan komen in het verkeer. Harder als 140 km/h moet je hier absoluut niet mee rijden, je zit dan namelijk op 3500 toeren,wat erg veel is voor een diesel..
Ook bij optrekken aan het stoplicht,maak je een enorme afgang ! Dit gaat echt REUZE-traag, ook kan het misschien liggen aan mijn vader, die namelijk niet echt een sportieve rijstijl heeft. Nuja , wat wil je ? met deze roestkar kan je namelijk NIET sportief rijden ! Vlot rijden kan , indien je hem boven de 2500 toeren houdt,daaronder ligt alles stil . Vitesse 1&2 trekken op niets,énorm slecht. De 3de vitesse is dan weer beter,dat mag ook wel. Keer op keer ik in deze auto stap en ermee over autostrade rijd,ben ik zwaar teleurgesteld. voornamelijk omdat ik een jong persoon ben en graag een vader zou hebben die een ietwat 'modernere ' auto zou hebben. Het stoort me enorm om bv. te weten dat een peugeot 205 1.1 benzine harder optrekt dan deze auto :-D Mijn vader vindt dit dan ook énorm grappig.
In ieder geval, ik raad niemand deze wagen uit, buiten personen die heel rustig met Peugeot stoelen rustig willen zoeven door het verkeer. Maar geef mij een auto met 100 Pk + . 90 Pk voor deze auto is ronduit schandalig ! Een simpele Opel corsa haalt dit ding in :') Maar ach geeft het wat , mijn vader zal op het punt van auto's altijd dezelfde blijven . Ouderwets !

6,0
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee