Peugeot 406 ST 1.8-16V (1996)

autoreview

Peugeot 406

Signalement

Uitvoering406 ST 1.8-16V
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1996
Jaar van aanschaf1996
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Deze peugeot kocht ik 1996.
Na 11 maanden in een peugeot 306 2.0 XSI was ik toe aan een fijnere wagen. Ik liet deze auto uitrusten met LPI gasinstallatie.
Het voordeel van het toen nieuwe systeem was dat het voor maar 2000 gulden aangeboden werd. Meteen ook hulpveren laten monteren.
Ik heb deze wagen 2 jaar gehad en 85.000km er mee gereden. Het was een prettige wagen. De moter was wel wat te licht voor deze wagen. Door de toemalige lage kosten voor gas, 43 guldencenten per liter reed ik er meestal hard mee.de brandstof koste toch bijna niets. Het nadeel van de LPI tank was wel dat deze regelmatig kapot ging. Ik heb in 85.000km 4 gastanken versleten. De pomp van de gastank liep regelmatig vast, wat weer een vervanging van de tank betekende. In 1998 ruilde ik deze wagen in voor een 406 v6. Ik moet zeggen dat deze erg op zijn donder heeft gehad door mijn toemalige rijstijl. Doortrekken tot 100 in zijn twee was standaard. Op de snelweg reed ik er meestal tussen de 160 en 190km/h mee. Het gas koste toch bijna niets en of de auto nu 1 op 6 of in 8 reed kon mij niets schelen. Als ik aan deze auto terugdenk blijft ook bij deze auto de goede wegligging en het comfort de beste herinnering.

4,0
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  5
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (5)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens