Peugeot 307 XSI 2.0 HDI 90pk (2002)
Uitvoering | 307 XSI 2.0 HDI 90pk |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
De 307 is een mooie sportieve auto, zeker op lichtmetalen Ariane wielen en 205/55R16 banden.
Hij blijkt prima in staat om een flinke caravan van 1300 kg te trekken.
Hij rijdt goed, maar voor de tussensprintjes zou hij wat meer vermogen kunnen gebruiken. En... het is wat comfort betreft helaas geen 406. Die mis ik eigenlijk nog elke dag.
De belangrijkste kritiek op deze Fransoos betreft het kwaliteitsgevoel. Hij kraakt dat het een lieve lust is, al vanaf de eerste kilometer. Met nat weer manifesteert zich dat sterker dan met droog weer. De berijdersstoel is - onder garantie - opgevuld, omdat deze al behoorlijk was doorgezakt na 100.000 km. (ik weeg 77 kg). Verdere probleempjes: tot twee keer toe losschietende turboslang. Het brandstofgebruik valt tegen. Met mijn rustige rijstijl en veel kilometers op de cruise-control in het relatief rustige noorden, kom ik niet verder dan 5,8/100km, ofwel 1:16. De leasemaatschappij hanteert norm van 5,4!
2 x losschietende turboslang
kraken voortrein
doorgezakte berijdersstoel
tegenvallend brandstofverbruik
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee