Peugeot 307 XSI 1.6 16V (2001)

Peugeot 307
Peugeot 307Peugeot 307Peugeot 307Peugeot 307Peugeot 307Peugeot 307Peugeot 307 - interieurPeugeot 307 - interieur

Uitvoering307 XSI 1.6 16V
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2004

Toen mij vriendin haar Renault Clio uit de lease ging heben we deze overgenomen en ingeruild op een 3 jaar oude Peugeot 307 1.6 16v XSI. We zijn toen gevallen op het model, maar ook het mooie interieur met mooie halflederen sportstoelen.

Na de aanschaf al snel terug geweest om de knipperlichthendel te laten vervangen en de uitlaatdemper was doorgeroest. Dit al bij 42.000 kilometer! De knipperlicht hendel is een bekende kwaal, want echt lang is het niet goed geweest. Op dit moment (4 jaar later) slaat de hendel regelmatig door. Geef je dus rechtsaf aan, ga je de bocht om en dan knippert 'ie opeens voor linksaf. Maar er valt mee te leven. Ook geeft de voortein klappen als je over een hobbel rijdt, dit doet de auto lijkt wel alleen bij een bepaalde buitentemperatuur.

Wat we van de 307 fantastisch vinden is de verhouding comfort/sportief. Dit is echt een auto waar we met veel plezier kilometers in maken. De ruimte voor een auto in deze klasse is ook zeer goed te noemen. Met name door het diepe dashboard krijg je een ruim gevoel!

Het verbruik is met 1:12,5 uitstekend, ik rijdt dik 750 km op een tank! Toch vind ik de motor lekker pittig!

Hoewel dit een van de eerste 307's is (met alle eventuele kinderziektes), is de betrouwbaarheid toch goed te noemen. De richtinghendel is vervelend, net zoals de klappende voortrein af en toe, maar naast het normale onderhoud (beurt, banden, remschijven, uitlaatdeel) hebben wij geen enkele onverwachte kosten gemaakt.

- Richtinghendel;
- Klaperrende voortrein;