Peugeot 307 XS Premium 1.6 HDiF 110pk (2005)
Uitvoering | 307 XS Premium 1.6 HDiF 110pk |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Na een half jaar noodgedwongen te moeten rijden in een Opel Zafira was het verleden week eindelijk zover, de 307 kon opgehaald worden!
Mocht tegelijke tijd met wat andere collega’s een nieuwe leasewagen uitzoeken en moet zeggen dat ik blij ben dat ik een 307 heb uitgekozen. Deze heeft namelijk voor een scherpe leaseprijs erg veel opties. Door het Premiumpakket hoefde ik haast geen extra’s meer aan te schaffen. Regen-/lichtsensor,climatecontrol (met het nieuwe gescheiden systeem), elec.inklapbare buitenspiegels,dimmende binnenspiegel,leer stuurwiel,radio/cdspeler (Rd4)... echt alles zit er op. En er bleef zelfs nog wat budget over voor 16’lichtmetalen wielen en een TomTom navigatiesysteem.
Al met al een plaatje om te zien zo voor de deur, in Noir obdisien.
Na een weekje rijden is er nog (haast) geen puntje van kritiek... geen kraakjes, piepjes en rammeltjes waar je veel mensen over hoort, maar ja dat kan misschien nog komen.
Ik vind het uiterlijk zowel van binnen als van buiten erg veel kwaliteit uitstralen,het lijkt haast wel Duitse degelijkheid, maar dan met een Franse speelsheid.
Het 1.6 HDIF motorblok heeft voldoende vermogen om de auto lekker mee te laten rijden met het verkeer. Hij is veel feller en directer dan de Zafira 2.0 dti die ik hiervoor mocht (moest) besturen. Wat was die auto traag en log.
Ik zal het verloop van mijn ervaringen hier proberen bij te houden gedurende de 4 jaar dat ik in deze auto mag blijven rijden. En die 4 jaar lijken me geen straf te gaan worden.
- Bij het ophalen van de auto bleek het TomTom systeem er niet in te zitten. Was niet op tijd binnengekomen volgens de dealer ( was toch al 2,5 maand bekend dat de auto afgeleverd zou worden??) Echter door het vriendelijke en nette gedrag van de dealer kon ik hier niet echt boos om worden... dus nog even wachten op de navigatie.
UPDATE 26-04-2005:
Navigatiesysteem is netjes door de dealer geplaatst. Prima service daar in Oirschot.
- Ruitenwissers met regensensor slaan soms op hol, bi