Peugeot 307 XS 2.0 HDI 90pk (2002)
Uitvoering | 307 XS 2.0 HDI 90pk |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Sinds april 2005 mag ik mijzelf vervoeren in deze auto. En ik moet zeggen tot op de dag van vandaag bevalt me dat uitstekend. Hiervoor altijd in een benzine auto gereden maar nu eenmaal gewend aan de diesel zou ik nooit meer terug willen. Ók het is maar 90pk, en dus geen snelheidsmonster, maar op de snelweg staat hij zijn mannentje en ook in het dagelijkse verkeer komt hij prima mee.
In het dagelijks gebruik bevalt hij ook prima. Hij is ruim lekker groot maar vooral ook lekker stil. Stiller dan de benzine versie. Verder blijf ik me verbazen over het verbuik. Gemiddeld rij ik 1:16 en kom dan ook altijd ruim boven de 1000km per tank uit. En dan rijd ik nog door ook, tenminste zover als dat gaat in de dagelijkse spit. het record staat echter afgelopen zomer naar Spanje. Toen reed ik gemiddeld 1:21 en dan rijdt ik dus wel stevig door. minimaal 150km/pu op de Franse snelweg. Mijn broer die dezelfde auto heeft maar dan een 1.6 benzine kwam niet verder dan 500km op een tank en dan was die van mij nog niet voor de helft leeg! Dat is toch wel leuk, zeker als je zoals ik meer dan 50.000km per jaar rijdt.
Verder is het opvallend dat hij géén druppel olie verbuikt.Natuurlijk is het niet allemaal rozegeur en manenschijn. Er zijn ook wel wat onhebbelijkheden, zoals de matige ontvangst van de radio en de geluidskwaliteit. Dit is echt anno 2005 onder de maat. Verder is een min punt, de automatische airco. iedere keer als ik hem start moet ik hem opnieuw instellen omdat hij zijn oude instelling niet onthoud. Laatste wat ik kan verzinnen wat irritant is het feit de achterkant zo veel vuil aantrekt. Een dagje slecht weer en de hele achterkant van de auto is smerig. De kofferbak opendoen gaat dan niet meer zonder vieze handen te krijgen. Maar over het geheel genomen ben ik erg tevreden met deze auto en kan hem iedereen die graag diesel wilt rijden aanbevelen. Hij is zuinig, erg stil en heerlijk comfortabel.
ik heb nog niet echt problemen ondervonden. behalve dan een nieuwe radio (vanwege de slechte ontvangst) Maar dat heeft nog niet veel uitgemaakt aangezien hij nog steeds om de haverklap stoort. Maar hier wordt door de dealer nog wel naar gekeken.