Peugeot 307 XS 2.0 HDI 90pk (2002)

autoreview

Peugeot 307
Peugeot 307Peugeot 307Peugeot 307Peugeot 307Peugeot 307Peugeot 307Peugeot 307 - interieurPeugeot 307 - interieur

Signalement

Uitvoering307 XS 2.0 HDI 90pk
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2005
KM-stand bij aanschaf35.000 km
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

Sinds april 2005 mag ik mijzelf vervoeren in deze auto. En ik moet zeggen tot op de dag van vandaag bevalt me dat uitstekend. Hiervoor altijd in een benzine auto gereden maar nu eenmaal gewend aan de diesel zou ik nooit meer terug willen. Ók het is maar 90pk, en dus geen snelheidsmonster, maar op de snelweg staat hij zijn mannentje en ook in het dagelijkse verkeer komt hij prima mee.
In het dagelijks gebruik bevalt hij ook prima. Hij is ruim lekker groot maar vooral ook lekker stil. Stiller dan de benzine versie. Verder blijf ik me verbazen over het verbuik. Gemiddeld rij ik 1:16 en kom dan ook altijd ruim boven de 1000km per tank uit. En dan rijd ik nog door ook, tenminste zover als dat gaat in de dagelijkse spit. het record staat echter afgelopen zomer naar Spanje. Toen reed ik gemiddeld 1:21 en dan rijdt ik dus wel stevig door. minimaal 150km/pu op de Franse snelweg. Mijn broer die dezelfde auto heeft maar dan een 1.6 benzine kwam niet verder dan 500km op een tank en dan was die van mij nog niet voor de helft leeg! Dat is toch wel leuk, zeker als je zoals ik meer dan 50.000km per jaar rijdt.
Verder is het opvallend dat hij géén druppel olie verbuikt.Natuurlijk is het niet allemaal rozegeur en manenschijn. Er zijn ook wel wat onhebbelijkheden, zoals de matige ontvangst van de radio en de geluidskwaliteit. Dit is echt anno 2005 onder de maat. Verder is een min punt, de automatische airco. iedere keer als ik hem start moet ik hem opnieuw instellen omdat hij zijn oude instelling niet onthoud. Laatste wat ik kan verzinnen wat irritant is het feit de achterkant zo veel vuil aantrekt. Een dagje slecht weer en de hele achterkant van de auto is smerig. De kofferbak opendoen gaat dan niet meer zonder vieze handen te krijgen. Maar over het geheel genomen ben ik erg tevreden met deze auto en kan hem iedereen die graag diesel wilt rijden aanbevelen. Hij is zuinig, erg stil en heerlijk comfortabel.

PROBLEMEN

ik heb nog niet echt problemen ondervonden. behalve dan een nieuwe radio (vanwege de slechte ontvangst) Maar dat heeft nog niet veel uitgemaakt aangezien hij nog steeds om de haverklap stoort. Maar hier wordt door de dealer nog wel naar gekeken.

4,5
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  5
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens