Peugeot 307 Break XT 1.6 16V (2003)

Peugeot 307 Break
Peugeot 307 BreakPeugeot 307 BreakPeugeot 307 BreakPeugeot 307 BreakPeugeot 307 BreakPeugeot 307 BreakPeugeot 307 BreakPeugeot 307 - interieurPeugeot 307 - interieur

Uitvoering307 Break XT 1.6 16V
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2015
KM-stand laatst8.388.607 km

kop is eraf

• 8.388.607 km

Periode 135.000-144.00
in november '15 heb ik mijn 106-je ingeruild voor zijn grotere en jongere broer. Niet alleen omdat hij langzaam op aan het gaan was, maar ook omdat we een kleintje hebben gekregen waardoor we echt een grotere auto nodig hadden.
Ik heb getwijfeld over een ander merk of een 206 SW, maar toen deze break langs kwam hebben we heb genomen.

Bij de afleverbeurt is direct de distributie-riem met waterpomp vervangen dus daar heb ik voorlopig ook geen omkijken naar.

Het is niet fair om de 106 en de 307 met elkaar te vergelijken. Maar ik heb vaak zat in een vergelijkbare (even oude) Renault Megane Scenic Ford Focus en een Opel Zafira gereden. Ik vind de 307 echt meer een rijders auto dat de andere drie. De hoewel de laadruimte kleiner is. Dat wel opvallend, omdat de buitenmaten van de vier auto's echt vergelijkbaar zijn. Maar er is voldoende ruimte om alle baby toebehoren te kunnen vervoeren.

De auto wordt zowel door mij voor het woon-werk verkeer als door mijn vrouw voor het woon-werk verkeer gebruikt. Met het verschil dat mijn vrouw ca. 6 km (veel heuvelop en af) van het werk zit en ik 45km.
Die de korte ritjes hebben meer effect op het totaal verbruik als bij de 106, waarschijnlijk heeft de gewicht/pk verhouding hier mee te maken.

Hij is wat zijwind gevoelig maar dat valt wel mee, alleen de "handgrepen" op het dak zijn wel wat rumoerig. Verder schakelt en rijdt het fantastisch. Maar wat meer pk's was wel wat fijner geweest. Zodat je met minder toeren af kan.

Wat mij ook opviel was dat wanneer het kwik een beetje daalt het verbruik harder stijgt :(

Na zo'n 6.000 km begon ik een rammeltje/piepje te horen. Niks vreemds bij een Peugeot. Ik heb onder de motorkap gekeken en geconcludeerd dat het de V-snaar was. Maar bij de APK heb ik het met de monteur voor gelegd. Die gaf aan dat wanneer het erger werd ik terug moest komen.
Binnen een week was ik terug.. schade 1 spanrol setje en 1 airco-pomp :(
Gelukkig kon het, als coulance, voor een vriendenprijsje worden gerepareerd

Geconcludeerd kan worden dat het een fijne, ruime en mooie gezinsauto is, die heerlijk rijdt.
Maar qua prestaties/verbruik had het wel wat beter gekund.

maar je hoort me niet klagen.

6,5