Peugeot 306 XSdt 1.9 (1998)
Uitvoering | 306 XSdt 1.9 |
Bouwjaar | 1998 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Prima auto wat wegligging betreft. Is met zijn 1,8 turbo diesel lekker vlot en ziet en nog leuk uit ook. Rij in de bebouwde kom altijd erg rustig en op de snelweg lekker door.
Gelijk na aanschaf met leeuwenkeur garantie bleken er diverse dingen niet goed te zijn. Hieronder een overzicht van de klachten in het eerste jaar van aanschaf. Bijna alles is verholpen onder garantie.
-Motor loopt slecht bij koude start, gloeipluggen vervangen, kleppen gesteld, brandstofpomp afgesteld. Hiervoor is de auto ongeveer 10 keer terug geweest. Probleem bestaat nog steeds en men doet het af als kwaal van een turbo diesel.
-Remmen voor trillen; schijven + blokken vervangen.
-Ventilator schakelaar gaat zijn eigen weg. Schakelaar vervangen.
-Linker electrische raam gaat bij vochtig weer hakkelig naar beneden. Rubbers vervangen en na opmerking over beschadiging, bedieningsconsole vervangen.
-Accu kapot na 12.000 km, viel niet meer onder de garantie.
-Spie in het rechter portier valt er steeds uit. Twee maal voor langs geweest.
-Linker portier zijn de bussen in de scharnieren ruim. Worden als het goed is vervangen.
-Na klachten over gebonk bleek een motorsteun kapot te zijn. Had ik zelf al eerder aangegeven maar men ontkende dit probleem. Motorsteun vervangen.
-Bij eerste beurt en apk blijkt de achterste remcylinder lek te zijn. Dit valt volgens de garage niet onder de leeuwenkeur garantie aangezien het aan slijtage onderhevig onderdeel is.
-Remschoenen achtervervangen bij apk.
Conclusie is dat als ik alles zelf had moeten betalen was ik een kapitaal kwijt geweest gezien alle uren die de garage in mijn auto heeft gestoken. Laat staan alle onderdelen.