Peugeot 306 XR 1.6 (2000)

Uitvoering | 306 XR 1.6 |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2017 |
Eerste kosten
Welkom lezer! Bedankt dat u de tijd neemt om mijn review te lezen.
Na bijna een jaar heb ik besloten om weer een auto te nemen. Hiervoor reed ik een Ford Sportka uit 2003, maar deze viel na 1,5 jaar rijden uit elkaar van de roest. Jammer, want deze auto reed heerlijk sportief!
Nu wou ik het wel weer proberen.
Mijn oog viel op een mooie lichtgrijze Peugeot 306, met een 1,6 liter benzine-motor uit 2000.
25-04
Toen de eerste maand erop zat heb ik besloten om de auto maar een kleine beurt te geven. Motorolie, oliefilter, luchtfilter, brandstoffilter en bougies zijn vernieuwd.
Toen ik onder de auto lag, heb ik gelijk maar even het onderstel bekeken op mankementen. Het viel reuze mee met spelingen, e.d. Wel viel me op dat de einddemper flink begon te rotten. Ik heb besloten om er gelijk een nieuwe op te zetten.
Totale kosten: € 184,94
Check voor de APK
04-07
Ik heb nu ruim 3000 km gereden zonder kosten.
De auto is bij de vertrouwelijke garage geweest en er zijn een paar dingen geconstateerd die zouden worden afgekeurd bij de APK.
Daarom heb ik de volgende onderdelen vervangen: 2x stuurkogel voorzijde, 2x aandrijfashoes voorzijde, 2x stabilisatorstokje/stang voorzijde, 2x wiellager achterzijde en complete remleiding links.
Totale kosten: € 512,60
Nu kan ik weer wat kilometers vreten - hoop ik - met deze bolide. De kosten vallen reuze mee.
Periodiek onderhoud
18/07
Volgens mijn onderhoudsboekje is de distributieriem al 9 jaar oud. Hij kan nog zo'n 20.000 km mee, maar de leeftijd van de riem telt ook mee. Ik ga dus de volgende onderdelen vervangen/verversen:
- distributieriem
- waterpomp
- radiateur
- thermostaat
- koelvloeistof
Een goede kennis van mij is ook werkzaam in de autobranche. Hij zal de auto voorzien van de boven genoemde onderdelen.
De kosten zullen worden: €420
Ik zal u op de hoogte houden!
Einde
Ik heb de auto zojuist verkocht aan een SEAT-dealer. Dit, omdat ik een goede inruil kon krijgen op een jong gebruikte SEAT Mii. Deze zal ik ook naar mijn wensen aankleden.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee