Peugeot 306 XRd 1.9 (2000)

autoreview

Peugeot 306 XRd 1.9 (2000)

Signalement

Uitvoering306 XRd 1.9
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2000
Jaar van aanschaf2005
KM-stand bij aanschaf88.000 km
KM-stand laatst0 km
Lezerswaardering: 27%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

Wat mij aan deze auto bevalt is de fraaie verschijning en de motor. Deze heeft souplesse en met een rustige rijstijl kan gemakkelijk 1: 19,5 gehaald worden. In de winter loopt het verbruikscijfer op naar een nog altijd respectabele 1:17,5-18.

Stoelen zitten goed en men kan met de uitrusting van de auto genoeg toe. Toerentellen, 2 airbags, airco, electrische ramen; het is allemaal voorhanden.

Na uitvoerig onderhoud (zie ook hieronder) is het alleen maar starten en lopen geweest. De auto functioneert naar behoren en de motor heeft nog geen misslag gemaakt. De PSA- diesel schijnt bij normaal onderhoud onverwoestbaar te zijn en blijft maar doorlopen

PROBLEMEN

Omdat de auto is gekocht bij een autoverhuurbedrijf een geruime tijd niet is gebruikt is na aanschaf de distributieriem, spanrol en mulririem vervangen. Tijdens deze reparatie kwam aan het licht dat er een stuk uit de linkerremschijf was. Hierop zijn nieuwe schijven en blokken gemonteerd. Dit was ca km- stand 100.00. Omdat de auto voor lawaai maakte zijn meteen wiellagers en aandrijfassen vervangen. Dit was ook bij dezelfde km-stand. Sedertdien heeft de auto alleen regulier onderhoud gehad: in de zomer grote beurt met een APK, en in de winter een kleine beurt.

Wel is de dashboardverlichting vervangen maar dit heb ik zelf gedaan.


Update 25-04-2007

Geen problemen gehad sedert de laatste update. De auto blijft zijn werk naar behoren doen. Verbruik schommelt tussen de 1:16,9- 1:18,5.
Het moet wel gezegd worden dat de auto erg gevoelig is voor een rustige linkervoet.
Km stand is nu 149352

Update 23-01-2008

Sinds de laatste update is er eigenlijk niet veel te melden. De auto heeft bij km stand 153000 een grote beurt gehad. Tijdens het starten op een morgen bleek de uitlaat ter hoogte van de katalysator doormidden te zijn gescheurd. Door er een buis in de uitlaat te slaan met een kleinere diameter en deze daarna te lassen was het probleem opgelost.

Tevens hadden de goodyearbanden reeds na 25000 km bijna geen profiel meer. Deze voorbanden zijn vervangen door het huismerk van de plaatselijke bandenhandelaar. Opmerkelijk is dat van deze banden het profiel nog zeer ruim voorhanden is na ongeveer 25000 km, terwijl naar mijn mening er niets op het gebied van comfort is ingeleverd.

Bij km-stand 168000 is de olie vervangen.
Geen problemen te melden.

Huidige km stand 173100

3,3
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  3
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Lezersreacties (1)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens