Peugeot 306 S16 (1994)
Uitvoering | 306 S16 |
Bouwjaar | 1994 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Ik rij nu 2 jaar deze Peugeot en hij bevalt me goed. Hij zit wel vol kraakjes en rammeltjes maar dat hebben ze haast allemaal.
Het mooie van de auto dat hij er vrij normaal uit ziet, geen sjappie bak met te weinig dempers eronder en te laag aan de grond gewoon een nette auto. Een normaal mens ziet er op het eerste oog niet aan af dat het om een snelle uitvoering gaat en dat is het mooie van de auto.
Origineel heeft hij ongeveer 155 pk maar dar zijn er naar wat aanpassingen ongeveer 170 geworden en dat maakt hem echt snel, over het geluid nog niet te spreken.
Onder de 3500 omw is het ding mooi stil trekt goed onderin niet extreem maar ruim voldoende hij roffelt een beetje maar vanaf 4500 omw komt er leven in hij word wakker onder de kap komt er een mechanisch geluid opzetten daar gaan je haren van overeind staan echt geweldig ( door open luchtfilter ) vanaf 5000 omw word de luchtinlaat verkort en ga je in de stoel echt super.
Verder mis ik eigenlijk een zesde versnelling (zit wel op een gti) want motor heeft koppel zat om 120 te rijden met 2500 omw maar er moet nog wat te wensen over blijven.
Verder licht de auto super strak in de bocht maar pas op in de bochten want hard door de bocht en dan abrupt van het gas af heeft vaak tot gevolg dat hij mooi uitbreekt maar dat maakt het ding zo leuk.
Verbruik gem 12 liter op 100 km met mijn rijstijl dan 1op 12 haalbaar.
Mooie vind ik verder aan de auto dat er weining petjes volk in rijd, het een nette auto is en je de snelle uitvoeringen weinig tegen komt .
..................................................
Inmiddels heel wat kilometers verder, nu 260000 km rijd ik hem nog steeds en hij doet het nog!!!!!!
Veel plezier van de auto gehad en vrij wel zonder problemen gereden.
Ik kan nou merken dat zijn leeftijd en kilometerstand toch zijn tol beginnen te eisen.
Lak begint hier en daar los te laten, rammeltjes vooral in de wielophanging, kachel is ermee gestopt, lekker met deze temperaturen.
Maar de motor loopt nog net zo mooi als toen ik hem kocht met 131000 km op de klok. Dit is wel fantastisch te noemen denk ik zo.
Olieverbruik is 1 liter op de 5000 km dus helemaal niet verkeerd.
Wel heb ik hem met beleid behandeld dus op tijd nieuwe olie erop en rustig warm rijden.
Conclusie: motor is geweldig te noem, al wat er omheen zit is minder van kwaliteit.
bobine kappot meteen alle 4 vervangen
dynamo vervangen
koelfan vervangen
rubbers draagarmen vervangen
cat vervangen
schijven vervangen ( geperforeerde )
handel richtingaanwijzer vervangen
en nog wat kleine dingen
het is niet de meest degelijke auto, daar in tegen super om mee te rijden en een gaaf model
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee