Opel Sintra 3.0i-V6 CD (1997)
Uitvoering | Sintra 3.0i-V6 CD |
Bouwjaar | 1997 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
Na enkele Japanse wagens (Toyota Carina 1600; Toyota Camry 2000; Nissan Primera Wagon 2000) versleten te hebben, wou ik deze Amerikaans/Europese monovulume eens proberen.
Met geen enkele wagen heb ik zolang en zoveel plezier beleefd dan met deze ondergewaardeerde wagen.
De Amerikaanse vering maakt er een perfecte reisauto van. In elke auto had ik (vroeger in de Japanse wagens) na 300km pijn in de rug. De Sintra levert je na meer dan 1000km nog fit af op je bestemming in de Provence.
De 6 cilinder motor maakt er een echte Fun-car van: je rijdt met een kleine bus en toch geeft deze wagen het snelle rijgevoel van een sedan.
Wijziging 25/09/2006:
De Sintra is net verkocht.
Nabeschouwing:
Dit is de wagen waar ik tot nu toe het meeste aan heb gehad. En ook het langst mee heb gereden (5 jaar).
Mijn volgende wagen zal minder ’space’ hebben. Zeker een Europeaan... Comfort en rij-eigenschappen zullen de belangrijkste troeven moeten zijn.
Enkele elekrische problemen, waar de dealer niet echt raad mee wist, zijn verdwenen als sneeuw in de zon nadat ik een zwaardere batterij liet installeren.