Opel Signum 3.0-V6 CDTI Elegance (2004)
Uitvoering | Signum 3.0-V6 CDTI Elegance |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
Beetje vreemd, maar wel errug lekker
Waarom deze auto? Ik had hiervoor een VW Bora 2.3V5 Variant. Was een 150PK en heb die laten tunen naar 170PK. Er zaten aardig wat kosten aan te komen en ik moet nog een paar jaar met een prive auto rijden voor ik weer aan de lease auto kan. Ik ben gek op zoeken naar wat minder courante auto's maar wel met een lekkere motor en opties. Mijn vorige auto (Bora Variant) was er net zo'n voorbeeld. De Signum kwam ik tegen via internet en was na een proefrit snel onder de indruk van de motor en de auto zelf. Erg grappig die achterbank indeling en die travel assist. Met twee kleine kinderen zijn de twee achterstoelen perfect. Ze hebben een zee van ruimte achterin. Ook met een maxicosi achter de berijderssteil hoef ik niets naar voren toe (en ben toch 1.90m). De motor heb ik na een paar maandjes gereden te hebben toch weer getuned (bedankt Geert! Chipmeister) Nu dus lekker 210pk en 425nm. Bijkomend voordeel van het tunen is dat het gebruik echt lager is geworden. Nu is 1:16 heel reeel en dat voor een 3.0 V6 diesel!