Opel Signum 1.9 CDTi 120pk Elegance (2005)
Uitvoering | Signum 1.9 CDTi 120pk Elegance |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Toen het leasecontract van mijn Renault Laguna GT bijna ten einde liep op zoek gegaan naar een vervanger. Ik wilde wel weer eens wat anders en had maar een paar eisen waaraan de nieuwe auto moest voldoen: diesel, navigatie, xenon koplampen, binnenruimte.
Als snel kwam deze auto in beeld. De binnenruimte is echt geweldig. Achterin zit je als een vorst, je kan je benen over elkaar heen slaan zonder de voorstoel te raken. Na een uitgebreide proefrit (ook in een 2,0T gereden) werd duidelijk dat dit hem moest worden. Hij rijdt stevig maar toch ook comfortabel. Ook de stoelen zitten erg goed, ze zijn een stuk minder zacht dan mijn vorige auto. Verder heeft de auto alle luxe die ik wil hebben.
Intussen heb ik de auto nu een halfjaar en is er al 36.000 km meee gereden, waaronder een lange vakantie naar Italië.
De onderhoudsintervallen zijn lekker ruim, eens per 50.000 km. Ik hoef dus voorlopig nog niet naar de garage.
Het vebruik valt heel erg mee, hoewel een tikje minder zuinig dan een Renault Laguna 1,9 Dci. Het verbruik schommelt rond de 6,1L/100km.
Er zijn totaal geen klachten over deze auto, het dashboard is goed in elkaar gezet en ook de rest van de auto laat geen kraakje of rammeltje horen. Het motor geluid blijft mooi op de achtergrond, zelfs op hogere snelheden.
Update half januari 2006;
De auto heeft nu bijna 60.000 km gelopen. In die tijd nog geen enkel probleem gehad, alleen een reguliere onderhoudbeurt bij 50,000 km. Toen overigens niets noemenswaardig naar voren gekomen. Ik heb groot respect voor Opel op de manier waarop de Signum in elkaar wordt gezet. Foutloos.
Update half oktober 2007
Het einde van het leasecontract was in zicht en heb deze probleemloze auto met 160,000km weer ingeleverd bij de leasemij. Totaal geen problemen met de auto gehad, ik vind alleen dat onder in de toeren de auto wat futloos was.
Als opvolger gekozen voor een Opel Vectra SW Temptation Excellence 1.9CDTI met 150pk
Helaas is er één of andere malloot met een winkelwagen langs de auto geschaafd. Van voor tot achter zit een diepe kras en op de wielkast achter zelfs een klein deukje. Is gelukkig vorige week weer keurig hersteld. (daarbij een Audi A6 als vervangend vervoer).
Verder vindt ik het een gemis dat er geen cd-wisselaar in zit en dat de buitenspiegels niet electrisch inklapbaar zijn.
Update half januari 2006;
Geen enkele storing, kraakje, piepje of rammeltje aan deze auto te ontdekken!
Update half oktober 2007;
Behalve de reguliere onderhoudsbeurten heeft de auto nooit de garage gezien. Verder is mij opgevallen dat de auto totaal geen rammeltjes of kraakjes heeft gehad, zelfs niet na 160,000km