Opel Rekord B 1700 (1966)

Opel Rekord B 1700 (1966)

UitvoeringRekord B 1700
Bouwjaar1966
Jaar van aanschaf1998

opel rekord 1700 L

al meer dan 13 jaar bezit ik een opel rekord 1700L uit 1966
met deze auto is het heel plezierig rijden
komt goed mee met het verkeer en is comfortabel
in het begin waren er wat problemen met de bediening van de versnellingsbak maar door toepassing van nieuwe bussen en ringen schakelt hij nog steeds als boter
verder zijn van deze opel de remmen zowel voor als achter gereviseerd
dat wil zeggen nieuwe afdichtingen en zuigertjes nieuwe remslangen en waar nodig leidingen
ook is de rembekrachtiging vernieuwd
remmen doet hij weer als de beste
ook werd de koppelingsplaat vernieuwd samen met de drukgroep
dat waren de reparaties die in de loop der jaren zijn uitgevoerd aan deze rekord
verder is de auto nooit gerestaureerd en is dus verder in origineel staat
in die 13 jaar is er niets aan veranderd
rijden met de 1700 motor is een waar feest
de originele rode motor zit er nog in en nadat hij een grote beurt heeft gehad rijdt het nog steeds fantastisch
het is een soepele geruisarme motor die goede prestaties levert met een laag verbruik zo,n 1 op 12
samengevat is dit een mooie fijn rijdende als ook een originele opel rekord

lekkeband

afgelopen dagen was het erg koud
en dat betekend dat de spanning in de banden gaat afnemen
een band was wel erg plat nl de links achter
het wiel er af gehaald en naar de profile
daar bleek een stikker van het typenummer van de band welke aan de binnenzijde was geplakt de oorzaak
deze heeft een gaatje gesleten in de binnenband
oplossing voor dit probleem is simpel
stikker verwijderen en een nieuwe binnenband monteren
nu zijn alle vierwielen weer even rond

apk

het was alweer twee jaar geleden dat de opel gekeurd werd
nu is het dus weer tijd voor apk en een plas nieuwe olie
geloof het of niet hij kwam er in een keer door
er hoefde niets aan gedaan te worden
dat was met de simca wel anders
nergens was er iets wat niet deugde
om toch de garage wat te laten verdienen heb ik daaro de olie het oliefilter en de koelvloeistof maar vervangen
zo staat hij er weer fris bij komende seizoen

slechte buien

mijn rekord had onlangs altijd een hele grote ochtend humeur las hij gestart werd
heel moeilijk aanslaan en zeer slecht en onregelmatig lopen van de motor
ja dan moet hij dus onderzocht worden en dat heb ik gedaan
eerst de kabels en de verdeelkap erafgehaald en schoon gemaakt maar dat gaf weinig resultaat
toen maar verder gaan kijken wat hij had en dus de bougies ermaar uit en doorgemeten en daar zat dus een probleem te veel weerstand hadden die
omdat ik toch eenmaal bezig was heb ik ook maar even de rotor vervangen en samen met de nieuwe bougies is dat het wonder tegen de kwaal ochtendhumeur
hij start weer als vanouds en loopt weer mooi
nu beloon ik hem met wat ritten zodat hij dat niet zal verleren en hij zich fit zal voelen voor het komende seizoen