Opel Grandland Electric 73kWh AWD Ultimate (2025)
| Uitvoering | Grandland Electric 73kWh AWD Ultimate |
| Versnellingen | 1, Automaat met dubbele koppeling |
| Bouwjaar | 2025 |
| Jaar van aanschaf | 2026 |
| KM-stand bij aanschaf | 3 km |
| KM-stand laatst | 1.500 km |
Eerste indruk
Tijd voor een nieuwe auto. Deze auto is de vervanger van onze huidige Polestar 2 Launch Edition. Wij wonen in Noorwegen en wellicht is niet alles representatief maar wil toch een kleine review schrijven.
Waarom de Opel? Nou, ik had mezelf totaal niet in een Opel (Stellantis) gezien als iemand mij dat 3 maanden geleden had gevraagd. Maar na diverse testritten was ik overtuigd. Aangezien we in Noorwegen wonen was AWD een vereiste, alsmede goede verlichting. Prijs maximaal 50K. Uiteindelijk voor 45K dus de Grandland Electric AWD gekozen, in Ultimate uitvoering met alles erop en eraan.
Hoe rijdt het? In 1 woord prima. Vermogen is meer dan voldoende en de extra pk’s van de Polestar missen we totaal niet. Ik rij meestal in Normaal modus, en in AWD als we sneeuw (dreigen) tegen te komen. Demping is prima, wellicht wat hard op klinkerwegen. Matrix verlichting werkt prima, zeker op de donkere b-wegen waar ik 80% van de tijd op rij. Zou niet meer zonder willen.
Hoe is het comfort? Ook hier een ruime voldoende. De alcantara stoelen zitten heerlijk en kunnen op 20!!! Manieren worden versteld. Het is zelfs mogelijk om de zijwangen van de stoel op te pompen. Bewust geen leder gekozen en geen spijt van. Wel jammer dat de massagefunctie uit de lederen stoelen niet in de alcantara versie zit. Vergeleken met de stoelen van de Polestar 2 is het echt een zeer riante vooruitgang. De cabine is ook fluisterstil, mede door geisoleerd glas voorin. Het is zonder problemen mogelijk om zeer comfortabel lange ritten te maken.
Het verbruik en laden? Aangezien de Vmax hier in de regio 80 is betekent dit een prima verbruik. Niet vergelijkbaar met Nederland natuurlijk. Momenteel met temperaturen net onder het vriespunt een bereik van rond de 400km. De warmtepomp weet efficient te verwarmen. Onder de -10 neemt het verbruik rap toe, dit omdat de warmtepomp zijn effect verliest. Rond de -10 is het bereik ongeveer 325-350 kilometer. In de zomer zal het prima mogelijk zijn om de WLTP waardes te halen. Uiteraard zal het verbruik anders zijn als er 120 km/u wordt gereden. Laden doen we thuis, met een woon-werk-woon rit van ongeveer 60 kilometer is dit dus nooit een probleem. Snelladen kan in teorie met 160kW, voor ons meer dan prima. Uiteraard is een moderne 800v structuur wel een stuk sneller. Wij hebben de laatste firmware welke het mogelijk maakt om de batterij voor te verwarmen, zowel handmatig als automatisch. Rond de -10 konden we nog laden met ca. 140kW maks en 115kW gemiddeld (ca. 10-70%).
Infotainment: Hier zijn we wellicht wat conservatief. Maar ik wil geen Ipad in het midden en verder niks. Infotainment in de Opel is prima. Het systeem is sneller als dat we van Stellantis gewend zijn (Stellantis is overgestapt op dezelde Qualcomm SOC als bijvoorbeeld de EX90). Kaart en navigatie werken prima en snel. Eigen knoppen voor de temperatuur en wat andere zaken is ook een plus. Drive Assist werkt prima, als is het niet zo geavanceerd als sommige andere merken. Maar het systeem kan prima de auto binnen de lijnen laten rijden. ACC werkt ook prima. ADAS functies zijn overigens met 1 druk uit te schakelen, je kan zelf kiezen wat je wilt uitschakelen. HUD display vind ik super, met name de mogelijkheid om heel de kaart weer te geven. ACC werkt overigens ook met gekoppelde aanhanger. Draadloos Carplay werkt vlekkeloos en draadloos oppladen werkt beter als verwacht. (koeling in de lader en mijn telefoon is geen 80 graden zoals met de inductielader van de Polestar).
Overige: Zonnedak is leuk, vooral de kinderen zijn blij dat er een ingebouwd zonnescherm is. Het dak kan ook (gedeeltelijk) open. Bagageruimte is voldoende, maar niet extreem groot. Wel positief dat de daklijn niet te strak afloopt, hierdoor past onze 4pets Pro medium precies, iets wat bij veel concurrenten met een aflopende lijn niet het geval is.
Verbeterpunten: Profielen kan je niet aan een sleutel en stoel/spiegelinstellingen koppelen. Dit betekent dus dat je handmatig een profiel en stoelinstellingen moet kiezen. Niet heel veel werk maar eigenlijk onnodig. De App moet Stellantis echt verbeteren, dat kan anno 2026 echt niet meer. Het werkt (meestal) wel, maar ontzettend traag, ouderwets en onoverzichtelijk. Het gerucht gaat dat er een nieuwe app komt. Tot slot zou Stellantis wat extra apps kunnen toevoegen aan het infotainment, beginnend bij Spotify. Het systeem draait op Android (12) dus dat zou te doen moeten zijn.
Tot slot: Na 1500km nog 0 (zero) foutmeldingen, hopelijk blijft dit zo!
PRIVATE LEASE Opel Grandland
Ontdek deze occasions: had je ze al gezien?

Opel Grandland Ultimate - Electric | Draadloze telefoonlader (Inductie) | Elektronische klimaatregeling met twee zones | LED dagrijverlichting
- 2026

- 2026

Opel Grandland 1.2 Turbo Hybrid GS || Tot 8 jaar garantie! ||
- 2025

Test Opel Grandland Electric AWD - Extra motor doet goed werk

Opel Grandland Electric Long Range: dit kost 700 kilometer rijbereik

Test: Opel Grandland Electric Long Range - Enorme accu is een zwaar medicijn tegen actieradiusstress

Opel Grandland Electric vs. Toyota bZ4X – Elektrische SUV's die stiekem best wel MPV zijn