Opel Corsa 1.2-16V Silverline (2005)
Uitvoering | Corsa 1.2-16V Silverline |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Yes, een leaseauto! Dat was mijn reactie toen ik mijn arbeidsvoorwaarden las van mijn nieuwe baan.
Eerste dag naar mijn werk, krijg ik de sleutels. Een Opel Corsa. Pfff, wat een teleurstelling. In het verleden (vader/taxiwerk) toch een boel problemen gehad met Opels.
Enfin, 3 maanden later.
De Corsa is een prima auto! De Silverline uitvoering ziet er leuk uit en is compleet uitgerust. Zwart metallic, 15 inch lichtmetalen velgen, airco, radio-Mp3 speler, etc.
De 1.2 twinport-motor is verrassend snel, en zeker genoeg voor Nederland. 80 pk uit 1.2 liter is gewoon prima te noemen. Wanneer ik er V-power in gooi, rijdt hij nog zuinig ook, zo’n 1 op 16 (met name snelweg km). Bij Euro 1 op 14,5. Ook bij lage toeren pakt hij mooi op, maar het is wel een toerenmachientje. Bij 125 km/u draait de motor zo’n 4200 (!) toeren. Het geluid blijft binnen de perken.
De wegligging is door de grotere banden goed te noemen, vrij stabiel en lang neutraal, makkelijk te corrigeren wanneer nodig. Dit komt ook door het relatief lage gewicht (de nieuwe Clio, waar ik een testrit in gemaakt heb, is wat dat betreft een logge bak).
Genoeg binnenruimte (ik zit er toch alleen in) en genoeg luxe. Het ontbreken van cruise control vind ik wel een probleem voor de lange afstanden. Wel goed is de radio.
Enig nadeel is de hakerige versnellingsbak, volgens mij typisch Opel. Ik heb soms de grootste moeite het ding in zijn achteruit te krijgen, iets waar ik met Omega’s ook al problemen mee gehad heb.
Binnenkort mag ik een leaseauto uitzoeken. Wat het wordt? Ik ben er nog niet uit. Geen Clio in ieder geval. Misschien toch een Corsa?
Krakerige remmen.