Opel Corsa 1.2-16V (2000)
Uitvoering | Corsa 1.2-16V |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2000 |
De eerste keer dat ik een nieuwe auto kocht en zo blij als een kind. Het is mijn baby, deze Opel Corsa 1.2 16v onyx. Deze uitvoering is een uitloop model, omdat toendertijd de nieuwe Corsa opkomst was. Electrische ramen en spiegels, lichtmetalen velgen, spoiler en verwarmbare buitenspiegels. En dat alles voor een ´zacht prijsje´. Er valt niks op aan te merken met betrekking tot rijgedrag (trekt een beetje naar links bij rechtuit rijden), wegligging, uitrusting en betrouwbaarheid. Wat betreft deugdelijkheid heb ik wel wat op te merken.
Het binnenste van de uitlaat (achterdemper) rammelt evenzo de binnenvoering kwam naar buiten en dit alles na ruim 1 jaar. Bij de eerste keuring werd MIJN AUTO afgekeurd. Te veel speling in de stuurwielkogel rechtsvoor. En nu moet er een klein onderdeel worden vervangen. Kost wel ff 50 euro exclusief manuren.
Over het geheel bekijken een goede auto.
- Kapotte uitlaat
- Stuurwielkogel vervangen
- Vele malen lampenbollen moeten vervangen, vooral rechtsvoor (minimaal 2 keer per jaar)