Opel Corsa 1.2-16V Comfort (2002)
Uitvoering | Corsa 1.2-16V Comfort |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2015 |
Eerste auto
Als eerste auto heb ik de Corsa aangeschaft. Na (te) lang zonder auto was het toch echt nodig en veel handiger.
Op marktplaats gaan zoeken met een klein budget. Deze auto gevonden bij een auto garage en meteen gebeld. Het bedrag was zo goed dat er iets aan de hand moest zijn. Inderdaad de km stand in de advertentie klopte niet. Toch besloten de auto te gaan bekijken en proef te rijden. De ‘baas’ van de garage was op vakantie waardoor een vriend van hem oppaste. Prima, deze man verveelde zich en kwam naar ons toen met de Corsa op een trailer. We konden de auto voor de deur bekijken en in eigen dorp proefrijden. Misschien een overhaaste beslissing maar toch de Corsa gekocht voor €1700,-. Op internet zag ik ze ook met meer kilometers voor €2500,- staan. Dus ik dacht een goede deal te hebben.
De Corsa rijdt voor een eerste auto erg prima, stuurt fijn en je kan nog rustig met elkaar praten wanneer je 130 rijdt. Wat erg fijn is dat het stuur in hoogte verstelbaar is.
Het is een zuinige auto behalve wanneer je veel snelwegkilometers gaat maken. Het precieze verbruik heb ik nooit berekend maar de tank is duidelijk veel sneller leeg als je vee 130/140 rijdt. Het is natuurlijk een kleine 1.2 motor met 75 pk. We reden nooit zuinig en het autootje was best pittig.
Qua kosten hebben we weinig bijzondere of dure dingen gehad. Wel lustte de Corsa graag wat olie, regelmatig dit gecheckt en bijgevuld. Bij Apk beurten kwamen de standaard dingen aan bod als banden en hier en daar wat rubbertjes. Rond de 2 ton moest en een nieuwe uitlaat onder. Dit was het enigste. De Corsa heeft ons altijd overal naartoe gebracht. Vakanties, familie, werk etc. Mijn vriendin gebruikte de auto het meeste en maakte elke dag snelwegkilometers, te weinig voor een diesel. Ook de luiheid komt om de hoek als je toch een auto aangeschaft hebt. dus elk ritje supermarkt ging ook met de auto.
Vervolgens kwam er een verhuizing en elke keer de auto bommetjevol gepropt van aankopen bij de bouwmarkt tot puin voor de grofvuillocatie.
Na bijna 4 jaar begon de auto niet alleen olie te drinken maar ook ineens te lekken. Onze oprit werd er niet netter van. Eerst maar even aankijken. Tenslotte, hij deed het nog altijd elke keer! Maar het werd erger en erger en de apk kwam griezelig dichtbij. Dat werd geen leuke... dus opzoek naar een nieuwere, grotere auto. Er is tenslotte gezinsuitbreiding op komst.
De inruil is nog een grappig ding om te vermelden. Ondertussen gekozen voor een Seat Ibiza st 1.4 benzine uit 2010. Prachtig autootje in een mooie sportieve en luxe uitvoering. Ik wilde geen 1.2 of tsi. 1.2 te weinig vermogen, dan zou ik er zelfs op achteruit gaan met een zwaardere auto. Tsi veel rare dingen over gelezen. Dus gezocht naar 1.4 benzine met gewoon 4cilinders. Tsja vele merken maken die dingen al jaren dus daar zal wel wat ervaring in zitten bij heb ontwerpen hiervan. En dus ook geen turbootje. Simpeler kan niet.
Goed, de inruil zelf. Met de garagehouder in de Corsa naar het postkantoor om het kenteken over te schrijven. Klaar. Terug naar de garage om daar de Corsa te laten staan en naar huis te gaan in de Ibiza.
Je raadt het al, de Corsa start niet, op zijn laatste ritje laat hij ons staan, contactslot kapot.
Conclusie: perfecte eerste auto die het altijd heeft gedaan in 4 jaar. Tot de inruil bij 220000 kilometer. We kregen een symbolisch bedrag van 350,- inruil voor de auto zodat de Ibiza op een mooi rond bedrag uitkwam. Prima had ook niet meer verwacht de sloopprijs
- Betrouwbaarheid5
- Prestaties4