Nissan Sunny 1.4 LX (1992)

autoreview

Nissan Sunny 1.4 LX (1992)

Signalement

UitvoeringSunny 1.4 LX
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1992
Jaar van aanschaf2005
KM-stand bij aanschaf145.000 km
KM-stand laatst189.600 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

 • 189.600 km

Na een aanrijding met mijn vorige Nissan Sunny (1.4L) uit 1991 - zie andere Review - deze Sunny aangeschaft. De auto zelf is vrijwel identiek, op het iets hogere uitrustingsniveau na - van een L naar een LX. De grootste verbeteringen in 'luxe' zijn de aanwezigheid van een achterruitwisser, een sigarettenaansteker en een in hoogte te verstellen stoel. De achterruitwisser en de stoel zijn nuttige extra's gebleken, de aansteker niet aangezien ik toch niet rook.

De algehele indruk van de auto is een mindere dan die van de vorige Sunny. Deze auto had al meerdere jaren bij de garage stilgestaan (Sprangers in Wagenberg, een aanrader) dus met name in de beginperiode wilde de auto nog wel eens schokken of afslaan. Dit is echter wel verbeterd in de loop van de tijd. Probleem was opgelost na vervangen van de dynamo: de grootste kostenpost die de auto heeft gebracht.

De auto is wel duurder in het onderhoud geweest dan de vorige Sunny. Bij de vorige kosten (jaarlijkse) beurten met APK ca. €300, bij deze is ook een beurt van ruim €600 voorbijgekomen en de dynamo is een keer vervangen (nog eens €600). De kapotte dynamo heeft er voor gezorgd dat ik 2 keer gestrand ben.

Daarnaast is het benzineverbruik van deze Sunny ook hoger dan dat van de vorige. Waar ik met de andere eigenlijk altijd meer dan 500 km op een tank kon rijden, kom ik met deze vaak niet verder dan 420 km. Nu rijd ik met deze weliswaar meer in de stad, maar dat het zo veel zou schelen had ik niet verwacht. Waarderingen voor 'betrouwbaarheid' en 'gebruikskosten' zijn daarom lager gewaardeerd dan bij de vorige Sunny.

Op de genoemde items na is de Sunny verder een fijne auto gebleken waar een hoop (Ikea-)spullen mee te verhuizen zijn. Het 1.4-motortje heeft genoeg vermogen om goed mee te komen met het huidge verkeer, daarnaast ben ik zelf niet zo'n harde rijder dus voor mij is de motorisering van de Sunny genoeg.

Hij is vervangen door de Almera uit 1998 van mijn vader, die zelf een Hyundai Matrix heeft aangeschaft. Voor zowel de Sunny als de Almera werd weinig teruggegeven, vandaar dat besloten is de Sunny in te ruilen en de Almera naar mij door te schuiven.

3,3
 • Betrouwbaarheid
  3
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  3
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens