Mitsubishi Space Wagon 2.0 GLXi (1991)
Uitvoering | Space Wagon 2.0 GLXi |
Bouwjaar | 1991 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
Ik vind het een prettige auto om in te rijden. Hij is pittig en een groep van 9 kinderen past er gewoon in. In de bochten helt ´ie sterk over, dus daar moet je voorzichtig doen. Ik rijdt in een luxe uitvoering EXE met electrische ruiten en cruise control. De cruise control doet het niet meer, maar verder werkt het prima. Er zijn geen electrische problemen. De auto rijdt stabieler sinds ik er wat kleinere banden om heb gelegd: R175 ipv R185. Verder vind ik het lpg-verbruik erg hoog. Op de snelweg rijd ik ca. 14 liter op 100 km. De auto start pas na 2 keer starten (misschien omdat ´ie op LPG rijdt). Roest begint na 13 jaar wel een probleem te worden. De spatborden en de kokers roesten op enkele plaatsen. Is wel goed te repareren.
- Uitlaat vervangen.
- 3x dynamo vervangen (de accuklem bleek de boosdoener).
- Banden R185 sleten scheef af. Met R175 lijkt het beter te gaan. Er liggen nu weer nieuwe banden onder R185/70 en opnieuw zit er een trilling in.
- Bij aanschaf is de cilinderkop vervangen. Deze was gescheurd.
- De linkerruitenwisserlagering is vervangen.
- Cruise control werkt niet meer.
- Linker homokineet maakt in de bochten lawaai (al 45.000 km, maar blijft goed werken)
- Rechter homokineet bij 300.000 km vervangen (binnen 2000 km. nadat het probleem zich aandiende maakt hij ook lawaai als je rechtuit reed).