Mitsubishi Galant 1.8 GLSi (1995)
Uitvoering | Galant 1.8 GLSi |
Bouwjaar | 1995 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
De Galant blinkt uit in soepelheid en zuinigheid. Je kunt de auto schakellui rijden als je wilt, de motor pakt altijd goed op. Bij rustig rijden is gecombineerd stads/snelweg 1 op 12 gewoon, alleen snelweg is 1 op 16 haalbaar mits je rustig rijdt.
De motor is ook rustig en loopt als het bekende naaimachientje. De wegligging is ook goed. Wat minder bevalt, zijn de stoelen, eigenlijk bevallen de stoelen helemaal niet. wat een hangmatten! Ik heb in een jongere Galant gezeten en die stoelen zijn een stuk beter. de stoelen in mijn vorige auto , een Carina E waren ook veel beter!. In vergelijk met mijn Carina E 2ltr gli is de Galant wel zuiniger, stiller, soepeler en remt beter.
Alleen een deurrubber moeten vervangen. Dit is een zwak punt van de Galant. Kosten 100 euro, als je zelf de deurrubber bevestigt. Bij de dealer blijkt dit ook een bekend probleem. verder wil de versnellingsbak wel eens tanden poetsen als je hem in zijn achteruit zet. Tijdens apk juni 2003 bleek één schokbreker lek.
Nu 3 jaar probleemloos gereden, tot heden dan. Ik hoor een ratelend en scherend geluid. De dealer vertelt me dat de waterpomp / dynamo / distributieriem en spanrol vervangen moeten worden. Kosten 1100 euro a.u.b.
laat maar repareren want als je hem inruilt sla je ook steil achterover van wat erbij moet. Ik heb de indruk dat ook in de autowereld het guldenteken door het euroteken is vervangen.