Mitsubishi ASX 1.6 ClearTec Bright (2017)

autoreview

Mitsubishi ASX 1.6 ClearTec Bright (2017)

Signalement

UitvoeringASX 1.6 ClearTec Bright
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2017
Jaar van aanschaf2017
KM-stand bij aanschaf10 km
KM-stand laatst34.000 km
Lezerswaardering: 50%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

toch weer een ASX

 • 23.925 km

Na de vorige ASX lang getwijfeld of ik niet liever een ander merk/type zou kopen. Twijfel werd ingegeven omdat de vorige ASX op de snelweg niet bepaald vlot reageerde op het gaspedaal bij het inhalen. Eigenlijk sprak de Outlander en de Eclipse Cross mij meer aan, maar dat was qua budget niet haalbaar. Ook bij concurrerende merken was de trekkracht bij hogere snelheden onvoldoende naar mijn zin en de modellen die wel voldeden waren ook daar simpelweg te duur voor mij. Uiteindelijk toch weer voor ASX gekozen, enerzijds vanwege het uitstekende inruilaanbod, anderzijds vanwege de enorme betrouwbaarheid van Mitsubishi. Vergeleken met de concurrentie heb je met de ASX toch de meeste waar voor je geld. En als hij zich net zo goed houdt als onze vorige Mitsubishi's is het zonder meer een probleemloze auto.

De ASX is in Bright-uitvoering al een vrij complete auto, met cruisecontrol en climate control. Ook parkeersensoren achter ontbreken niet. De zit in de auto is goed en het motorgeluid in de auto blijft binnen de perken. Qua verbruik zit ik gemiddeld op 1:15,5. Dat is iets meer dan bij mijn vorige ASX (gemiddeld 1:16,3), maar misschien verbetert dit nog als de auto meer is ingereden. Ook de 5 jaar fabrieksgarantie inclusief pechhulp ervaar ik als positief. Het enige minpunt blijft de te trage acceleratie bij hogere snelheden, zoals ik hierboven al aangaf.

Conclusie tot nu toe: met ASX heb je een goede, vrij zuinige en vooral betrouwbare auto voor een nette prijs, maar verwacht er geen snelheidsmonster van.

ingeruild

 • 34.000 km

Omdat de trage acceleratie van de ASX mij steeds meer ging irriteren heb ik deze auto nu ingeruild voor een Nissan Qashqai met de nieuwe 1.3 turbo motor.

De nieuwe ASX, die binnenkort op de markt komt, zal alleen als automaat leverbaar worden en daar heb ik geen belangstelling voor. Bovendien is die veel te hoog geprijsd voor een auto met toch wel verouderde techniek.
Ik heb ook de Eclipse Cross nog geprobeerd, maar die viel uiteindelijk af (louter) vanwege de enorme, levensgevaarlijke, dode hoek rechts achter.

Hoezeer ik de enorme betrouwbaarheid van Mitsubishi ook waardeer, ze hebben nu helaas geen passende auto meer voor mij in hun programma. Daarmee is voor mij na 15 jaar en 4 Mitsubishi's een einde gekomen aan de trouw aan dit merk.

Over de ASX zullen hier dus geen updates meer van mij komen.

4,0
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

PRIVATE LEASE Mitsubishi ASX

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (6)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens