MG ZS 120 (2005)

MG ZSMG ZSMG ZSMG ZSMG ZSMG ZS - interieur

UitvoeringZS 120
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2006

Bijna een jaar ben ik nu een zeer tevreden berijder van een ’overjarige’ zwarte MG ZS 120, voorzien van een optiepakket met onder andere een ’Core Body Kit’ (dorpel- en wielkastverbreders, luchtroosters in de voorspatborden) en indrukwekkende, en naar mijn smaak schitterende 17 inch velgen. Kortom, een MG-uiterlijk, waarvoor zelfs een fervent Rover 45-hater als Bas van Putten (Autoweek 6) nog eens zijn nek zou omdraaien. (Ik maak het overigens geregeld mee dat de passagier van een inhaler wel degelijk zijn of haar nek omdraait...) Maar niet alleen dat chique voorkomen, ook motor, besturing en wegligging (een zeer stabiel bochtgedrag!) zijn, zo heb ik vóór aanschaf direct vergelijkenderwijs kunnen constateren, vele procenten beter dan de ’basis’ 45!

De motor met zijn in de hogere versnellingen nog soepele vermogen, de stevige, maar toch comfortabele zit, het zeer redelijke verbruik van 1 op 12 à 13 - allemaal elementen die hun kwaliteit met name ook op langere (en dus snellere) ritten naar Duitsland en Oostenrijk volop hebben bewezen.

Verwacht niet te veel ’chipsnufjes’: zo heeft de ZS bijvoorbeeld geen cruise- en traction control. En het model is van conventionele trekjes niet geheel vrij te pleiten.

De aanleiding tot deze recensie lag eigenlijk in het feit dat op de Autoweek-website een aantal gloednieuwe ZS’en bij sommige dealers nog steeds zogezegd van geen wijken weten: voor mij als - nogmaals - zeer contente (oudere) eigenaar een niet goed te begrijpen fenomeen. De MG ZS is een zéér onderschatte automobiel!

Problemen met deze ZS 120 zijn er tot dusver helendal niet geweest.

Toegegeven: je moet een fan zijn van dit ietwat eigenzinnige, maar binnenkort weer uit zijn as herrijzende, Engelse automerk, maar ook niet al te veel van boekhouden houden (als u begrijpt wat ik bedoel), m.a.w. je moet er wat voor over hebben.

PRIVATE LEASE MG ZS