Mercedes-Benz SLK 230 Kompressor (1999) #2

autoreview

Mercedes-Benz SLK 230 Kompressor (1999)

Signalement

UitvoeringSLK 230 Kompressor
Versnellingen5, Automaat
Bouwjaar1999
Jaar van aanschaf2012
KM-stand bij aanschaf111.600 km
KM-stand laatst112.600 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

D-day +2

 • 111.900 km

05/09/2012

Na een zoektocht van ongeveer een maand naar een schitterend exemplaar, keuzes moeten maken tussen een SLK 200 of een SLK 230, al dan niet handgeschakeld, heb ik eergisteren eindelijk mijn platen op mijn SLK mogen vijzen.

Uiteindelijk is de keuze gevallen voor deze zilveren, met rood leder interieur, SLK 230 Automaat. Ongelooflijk dat een wagen van bijna 13 jaar nog steeds in zo'n schitterende staat vertoeft!

Gezien de korte tijd dat ik de wagen nog maar heb, heb ik slechts een beoordeling gegeven op comfort en prestaties. De andere sterren zal ze met de tijd nog moeten verdienen.

Ondertussen heeft ze zeker en vast de maximum van vijf sterren verdiend op prestaties. Het geluid dat uit de uitlaat komt is gewoon waanzinnig wanneer je het gaspedaal volledig indrukt en de toerenteller tot richting rood laat 'vliegen'! En dit krijg je dan in combinatie met een geweldige portie trekkracht voorgeschoteld. Gewoonweg ZALIG!!

Op comfort heeft ze momenteel drie sterren verdiend. De relatief grote koffer zorgt ervoor dat je zelfs met het dak open redelijk wat spullen mee kan nemen, wat ik zeker een zeer positief element vind. Ook aan het algemeen rijcomfort valt niets op aan te merken.

Verder hadden de zetels iets beter verstelbaar kunnen zijn. Ik heb momenteel mijn ideale rijhouding nog niet kunnen vinden, vooral doordat er aan de zetels niet zoveel te regelen valt.

De tweede comfort-ster heeft ze verloren, maar dit is dan eerder een algemeen Mercedes-'probleem', door de onhandige positie van de cruise control schakelaar. Wie heeft er ooit het idee gehad om deze op de hoogte van de richtingaanwijzers te plaatsen?

Foto's zal ik zo snel mogelijk toevoegen!

Ondertussen hoop ik dat de volgende review nog even positief zal zijn en dat ik reeds een beoordeling op Betrouwbaarheid en Gebruikskosten kan geven.

Het weer staat voor de komende dagen nog steeds op cabrio voorspelt, dit wordt echt genieten van de na-zomer!

Een verslaving...

 • 112.600 km

11/09/2012

De beloofde foto's staan online!

Het weer was was de afgelopen dagen schitterend en ik ben na 1.000km volledig verslaafd geraakt aan deze wagen! De hele dag door spookt er mijn één ding door me heen en dat is de drang om achter het stuur van mijn SLK te zitten.

Ieder gereden meter is een meter van puur genot waar je als bestuurder slechts maar naar één ding verlangt en dat is meer van dit! Eens achter het stuur is het alsof al de rest er even niet toe doet, een moment waarop je je als bestuurder even op een andere wereld waant.

Het is alsof de wagen aan een gespleten persoonlijkheid lijdt. Zo soepel en stil is ze als je aan het cruisen bent, dermate dat je je soms af zou vragen of de motor nog wel draait, eens zo bezeten door de duivel lijkt ze als je dat rechtse pedaal indrukt.

Gezien de wagen niet uitgerust is met een boordcomputer zal ik via de website eveneens mijn verbuik bijhouden. Met een verbruik van 1:10, bij een toch wel redelijk sportief rijden en waarbij het officieel gecombineerd verbruik 1:10,5 is, heeft ze voor mij nu reeds 3 sterren op gebruikskosten verdiend.

Op betrouwbaarheid heb ik ze ook al een voorzichtige score van 3 sterren gegeven. Momenteel heb ik niets abnormaals ondervonden aan de wagen. Op 115.000km zal ik de wagen bij de garage binnen doen voor controle. Hopelijk zal ik hierna mijn score niet moeten herzien, maar ik heb alle vertouwen in mijn nieuwe 'liefde'.

Meer nieuws binnen 2.400km!

3,5
 • Betrouwbaarheid
  3
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  3
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Lezersreacties (10)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens