Mercedes-Benz CLK 200 Cabriolet Elegance (1999)

autoreview

Mercedes-Benz CLK Cabriolet

Signalement

UitvoeringCLK 200 Cabriolet Elegance
Versnellingen5, Automaat
Bouwjaar1999
Jaar van aanschaf2007
KM-stand bij aanschaf137.000 km
KM-stand laatst161.500 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Ervaringen met CLK 200 Cabriolet

 • 161.500 km

Hallo allemaal,

sinds 3 jaar ben ik in het bezit van een Mercedes CLK 200 Cabriolet. Voor mij was deze auto altijd een droomauto, maar sinds hem bezit blijkt toch maar weer dat dromen bedrog zijn....

De auto heb ik bij een autobedrijf in Bleiswijk gekocht. Gezien het feit dat ik geen garantie wilde en geen inruil had, kreeg ik een behoorlijke korting op de vraagprijs. De uiteindelijke aanschafprijs was op het moment van aankoop zonder meer gunstig te noemen.

In de drie jaar dat ik deze auto nu besit heb ik de volgende gebreken gehad:
- regelaar van de kachelmotor defekt. Deze heb ik zelf kunnen vervangen
- 3x breuk van veer; door een garagebedrijf zijn 4 nieuwe veren gemonteerd, kosten ca. €400
- roestvorming wielkasten vóór en achter en achterklep; door een autospuiter in Duitsland hersteld en overgespoten voor een vriendenprijs (€950) Hierbij is ook de motorkap overgespoten. Daar zat veel steenslag op.
- een nieuw dak; vergoed door mijn verzekering. Het oude dak was beschadigd ten gevolge van een stom ongeluk
- elektrische storingen; het dak ging niet meer open; dit werd veroorzaakt door een slechte en verkeerde akku (slechts 65mah). Vervangen door een akku met hogere capaciteit (100mah). De andere storingen betroffen: een probleem met een stroomdraad naar de zekeringenkast (was doorgeschuurd) en een stroomdraad die was gebroken waardoor een sensor geen signaal kon afgeven. Beide storingen zijn door een Bosch Car Service opgelost. Totale kosten €400
- Lek van het carter van de automaat. Een nieuwe pakking heeft het probleem opgelost. Kosten: weet ik niet meer

Storingen die niet zijn opgelost:
- het linker achterraam gaat te ver dicht als het dak geopend is. Het probleem en de oplossing zijn mij bekend, maar ik heb dit nog niet aangepakt. Het blijkt dat een "eindstop" - een klein plastic onderdeel - is gebroken waardoor het raam niet voortijdig gestopt wordt. Dit heb je natuurlijk in de hand door het raam niet automatisch maar zelf te sluiten en op het juiste moment te stoppen. Kosten: €5 voor het onderdeel, een veelvoud aan uurloon als je dit laat repareren. Ik wil dit zelf in het voorjaar van 2011 aanpakken - het is wel een enorm priegelwerk heb ik uit diverse fora begrepen
- de spankabels van het dak zijn niet meer strak waardoor je het dak bij het openen een handje moet helpen (omhoog duwen). Dit is blijkbaar op te lossen door nieuwe kabels te monteren. Wil ik in het voorjaar van 2011 zelf gaan doen. Kosten ca €75 voor nieuwe kabels


Ik vind het nog steeds een prachtige auto om te zien. Ik heb de standaard velgen met Elegance-design vevangen door velgen in het AMG type 3 design. In mijn ogen staat dit veel mooier. De elegance-velgen gebruik ik in de winter icm winterbanden.

Al met al ben ik toch niet overtuigd van de kwaliteit van deze auto. Ik rij nu altijd met een gevoel rond van "ik hoop dat er niet weer iets kapot gaat".
Ik ben geschrokken van de roestvorming die ik op diverse plekken heb moeten constateren - dat verwacht je niet van een auto die ooit €62000 heeft gekost. Helaas kreeg ik wat betreft de roestvorming bij Mercedes nul op request met betrekking tot coulance. Vind ik persoonlijk niet kunnen. Op diverse site is te lezen dat dit toch wel een veelvoorkomend probleem is.

Van de andere kant: het blijft geweldig om met het dak open te rijden. Het comfort is uitstekend. Mijn auto is voorzien van diverse extra's zoals een navigatie/radio combinatie van Becker, parkeersensoren voor en achter, lederen bekleding met verwarming van de voorstoelen, automaat etc etc

Resumerend: een prachtige auto, maar helaas laat de kwaliteit te wensen over

3,5
 • Betrouwbaarheid
  3
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Lezersreacties (2)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens