Mercedes-Benz 200 D (1975)

Mercedes-Benz 200 D (1975)

Uitvoering200 D
Bouwjaar1975
Jaar van aanschaf1975

Eigenlijk is de mercedes 200D die wij hebben uit 1974.

Deze auto is origineel door mijn grootvader nog gekocht.
Bij overlijden doorgegeven aan mijn vader en sinds een aantal maanden in mijn bezit.

In 2002 is de auto na 15 jaar stilstand weer tot leven gewekt en RDW herkeurd, de kentekenplaten werden ingeleverd 15 jaar ervoor, hebben wel weer de zelfde platen gekregen als toendertijd.

Wij rijden eigenlijk maar heel erg weinig met de auto, omdat we meestal de ’nieuwe’ auto’s pakken als we ergens heen gaan, maar wanneer we met de auto rijden is het wel echt leuk!
De auto heeft 55 pk en weegt 1.4 ton, de motor heeft maar zo weinig vermogen omdat deze nog geen turbo had toentertijd.
Wanneer je dus een wedstrijdje doet met een vrachtauto die beladen is, laat staan leeg, je nog bijna verliest en als je een stevige heuvel opgaat moet je niet verwachten dat er heel veel snelheid uitkomt. Daarentegen: is de auto op gang, dan blijft ie ook gaan!
Je voelt je heel erg ’machtig’ voelt achter het stuur van deze auto, je zit heel erg breed(de houding) en omdat de auto zelf ook heel erg breed is is het interieur GROOT.

Leuke dingen:
-Het maakt niet uit wat er naast je komt te staan bij de stoplichten, al hebben ze een hele dure range rover, dan kijken ze naar jou! Ook mensen op straat kijken wel om van ’wat komt er nu weer aan?’ Heel erg leuk.

-De auto klinkt heel erg als een diesel, je kunt aan de andere kant van de straat horen dat er een diesel aan komt.

-De deuren zijn heel erg zwaar, dit samen met het vorige heeft ervoor gezorgd dat de auto de bijnaam: ’De Tank’ heeft gekregen in de familie.

-Ten opzichte van onze andere auto, de Ford ka, is deze auto mega-lang, langszij komt de Ford Ka maar van de voorkant tot aan de C-stijl oftewel net voorbij de achterste deur en dan volgt er nog meer dan een meter auto.

-Je moet alles nog zelf doen, van handgas geven net na het starten tot de ruitensproeiers bedienen(met je voet).

-Voor een 32 jaar oude auto die 1,4 ton weegt is een verbruik van 1 op 12 haalbaar, dit wel met een snelheid van 110 tot 115 km/uur en een diesel.

-Met een lengte van 1,96 meter kan ik goed zitten, de zitting is wel wat hard, dus op een lange rit gaan je billen(om het netjes te houden) eraan, maar op korte ritten zijn de stoelen heel erg comfortabel.

-Vering is heel erg comfortabel.

-Je hebt een gescheiden verwarming, toen al!

-5 volwassenen gaan met gemak mee.

-Tot 2002 heeft er nog een originele band uit 1974 op de auto gelegen.

Nadelen:
-Kofferbak is alleen lang, maar als je 1 grote koffer hebt, dan komt deze al snel tegen de klep, dus de ruimte valt nog tegen.

-De auto is traag, een vrachtauto verslaat je, maar voldoende tot goed, je rijd heel erg relaxed met deze auto.( Als je je er mee rijdt kom je er weer achter hoe snel de maatschappij tegenwoordig is en hoe kort de lontjes zijn bij sommige mensen.)

-De radio heeft geen geweldige ontvangst, maar deze is origineel, dus hij doet het al 36 jaar!(is ook nog een mono).

-Zo een grote auto is toch wel af en toe lastig als je ergens moet parkeren, maar kan ik goed oefenen.

Toen maakte mercedes ze nog goed!

In 32 jaar is deze auto 1 keer langs de snelweg blijven staan, en toen was de bestuurder vergeten te tanken.

Meest betrouwbare auto die ik ken!

Update: 26-12-2007
-Beetje roestvorming bij een van de ruitensproeier. Bijwerken in de zmoner van 2008.
-Carterontluchtingslang lek. (vervangen: Samen met nieuwe ster 37 euri)
-Nieuwe ster voor op de motorkap. (nieuwe: origineel mercedes en nieuwe carterontluchtingsslang: 37 euri)