Mercedes-Benz 200 D (1971)

Mercedes-Benz 200 D (1971)

Uitvoering200 D
Bouwjaar1971
Jaar van aanschaf2012

Back in time

Nadat het met het bedrijf een stukkie minder ging, en de grote auto's de deur uit zijn gegaan, ben ik terug bij klassiekers als mijn dagelijks vervoer.

De overstap was gigantisch, van een 250pk+ diesel met 590Nm en automaat, etc etc naar een 41 jaar oude diesel met waarschijnlijk een pk of 40 nog.

In mijn keuze naar een nieuwe (budget) auto stonden een paar dingen hoog op mijn verlanglijstje:
- veel ruimte (opgroeiend gezin, twee tieners en ik ben zelf 210 cm)
- lage vaste kosten, als het niet rijd moet het ook zo weinig mogelijk kosten
- iets van een opmerkelijk/representatief voorkomen.

Niet een makkelijk lijstje, hiermee vielen alle micro autootjes al af, nog even naar een oude Omega met BMW diesel gekeken tot ik het type W115 tegen kwam…

Ze zijn gigantisch, betrouwbaar, en comfortabel. Schijfremmen rondom, grote stoelen, stuurbekrachtiging en een mooi lopende diesel. Het grootste nadeel is de snelheid, (orgineel) 50 pk is niet veel voor een auto van 1700 kg.

Tot nu toe zijn Klaus (zo is deze auto genoemd) en ik echte vriendjes geworden. Hij glijd over de weg, start tot nu toe altijd keurig, kan redelijk snel een bocht door en we zijn met het hele gezin deze zomer Engeland en Wales door getrokken zonder enig probleem. De heuvels in Wales waren een echte uitdaging. En, wat ik merk, door jaren verpest te zijn door automaten met een surplus aan vermogen, dat je weer echt leert auto rijden in een handbak met te weinig vermogen.

Ik stap dagelijks met heel veel plezier in Klaus!

7,0