Mazda MX-5 1.6i (1990)

UitvoeringMX-5 1.6i
Bouwjaar1990
Jaar van aanschaf2013

Mx5 na stock

Mijn eerste echte auto, hiervoor het zelfde model gereden alleen was dit een heel slecht voorbeeld. Deze auto nu ruim 2 jaar in mijn bezit en rijd er dagelijks in.

Vanaf aanschaf wel wat dingen laten vervangen, vlak na mijn aankoop was het PVC dakje gescheurd (26 jaar oud) dit is vervelend maar kan gebeuren na zoveel jaar, toen gelijk voor een NB dak gekozen met glas en stof wat momenteel in de NB en NC als dag gebruikt wordt. Super blij mee!

In mei 2015 de motor laten nakijken, aangezien ik niet wist wanneer de distributie riem vervangen was dit ook maar gelijk laten doen, iets meer dan 700€ voor de riem keringen en riemen van de dynamo en stuurpomp. Verder was het mx5je in prima conditie geen roest en bijna showroom conditie. Toen begon ik te realiseren nadat ik met veel mensen gesproken had dat het uniek was dat ik een mx5-na had van 26 jaar oud met zo weinig km's in deze staat.

Ik zorg er goed dus goed voor!

Een super leuke auto met extreem veel grip.
De auto leeft echt als je door de bochten en de bergen scheurt. Het motortje gromt lekker en moedigt je aan om er meer uit te halen. Een mx5 lekker doortrekken hoort er gewoon bij en kan de motor ook zeker goed aan!

Pluspunten:

-Balans 50%/50%
-Auto kan driften ondanks maar 116 pk en een open diff.
-Remt beter dan moderne auto's op goed rubber en zonder ABS
-Open dak
-Simpel ontwerp, alles wat stuk kan gaan is bijna allemaal zelf te maken.

Minpunten:

-Geluid, ik heb ruim een jaar dagelijks naar Rotterdam gereden en de herrie en wind geluid is soms wel irritant.

- verbruik, 1/10 - 1/14 ( op ze best ) is niet heel zuinig mede door de leeftijd.

- Luxe, ik heb geen airco, geen elektrische ramen, tja het is allemaal simpel en plastic, maar het gaat nooit stuk.

Maar voor de rest een zeer leuke eerste auto! En ook een leuke auto om je autotechniek te leren omdat het allemaal zo simpel is, verder ben ik wel om me heen aan het kijken voor de volgende mooie wagen, alleen is dit een lastige keuze.

4,0

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens