Mazda 6 SportBreak SkyActiv-D 2.2 150pk Skylease (2014)
Uitvoering | 6 SportBreak SkyActiv-D 2.2 150pk Skylease |
Bouwjaar | 2014 |
Jaar van aanschaf | 2014 |
heerlijke auto
Inmiddels in driekwart jaar 45000 km probleemloos gereden. Alleen in de garage geweest voor de 2 beurten en de bandenwissels.
weggedrag en prestaties zijn super en zijn vergelijkbaar met de bmw 3, die ik 7 jaar heb gereden, totaal 300000 km. Hiervoor had ik een mondeo, prima auto maar die vind ik niet mooi om te zien.
pluspunten:
weggedrag
prestaties
stuurgedrag
zitpositie
vormgeving
De tomtom live, verreweg het beste navigatie systeem.
verbeterpunten:
Matig geluid, meteen opgelost met de inbouw van een audiomatch dsp versterker.
google maar eens op fischer audio match
het al eerder in dit forum beschreven trage telefoon boek en muziek via de usb. Ik speel alleen nog muziek met ipod vanaf aux aansluiting
Betrouwbaar
laatst 100.000 km beurt gehad.
geen storingen gehad. Alleen 1 terugroepactie betreffende het afslaan van de motor bij veel regen (zelf nooit last van gehad overigen)
Kortom een heel betrouwbare auto. Top gemeten in Duitsland 214 km/u. (zowel op de tomtom als op flitsmeister app echte km's.) De Flitsmeister app gaf een snelste acceleratie van 8,0 sec naar de 100. Lijkt me erg snel.
De wegligging met name bochten is uitmuntend. Daarnaast vindt ik het ook na 2 jaar nog steeds de mooiste in zijn segment, ook in vergelijking met de zgn. premium auto's zoals BMW3, AudiA4 en Mercedes C.
Ik kreeg laatste een vervangende wagen mee met het nieuwe Mazda infotainment systeem. Erg mooi, veel functies en gebruiksvriendelijk. Wel jammer dat er geen TOMTOM Live op kan want ik weet niet of ik dit nog kan missen.