Mazda 323 1.5i GLX (1995)

Uitvoering | 323 1.5i GLX |
Bouwjaar | 1995 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Omdat ik i.v.m met mijn afstudeerstage 160km per dag moest gaan rijden werd het, na een tijd zonder eigen auto te hebben gedaan weer tijd om op jacht te gaan naar een goede occasion. Betrouwbaarheid was mijn enige echte eis en wat doe je dan? Je koopt een japanner!
Ik heb nu in 3,5 maand tijd meer dan 5.000km gereden en ik ben uitermate tevreden over wat deze auto mij qua prijs/kwaliteit allemaal te bieden heeft.
+ PLUSPUNTEN
De auto is voor een auto van 10 jaar oud heerlijk stil van binnen, de motor is erg geciviliseerd; zeker in vergelijk met mijn 92er Civic. Hij heeft iets meer koppel maar komt na mijn mening onderin de toeren toch nog tekort.De versnellingsbak is NOG beter dan die in de Civic, De besturing is heerlijk direct en scherp maar de waardeloze zijdelingse steun van de stoelen maken snel bochtenwerk zo goed als onmogelijk. De afwerking is ruim voldoende , mijn exemplaar is gelukkig rammelvrij en opbergmogelijkheden zijn ruim voorhanden; ruime portiervakken , 2 ruime dashboardkastjes en een bakje in de middenconsole. De ruimte achterin is voldoende voor 2 personen,de achterbank is neerklapbaar en de bagageruimte is meer dan bruikbaar.
- MINPUNTEN
Naast de stoelen ; die overigens wel comfortabel zijn (zelfs op lange afstand), maar totaal geen zijdelingse steun geven heeft de auto nog een aantal kleine en typisch Japanse minpuntjes.
*Zicht naar achter matig
*De achteruitversnelling gaat er soms niet in , ontzettend irritant als je moet keren op de weg en je hem ’er niet in krijgt’.
*De schuifknop van de ventilatie gaat zwaar en nog maar in 3 standen in plaats van 4.
laatste 2 problemen had ik ook met de Civic........toeval?!
Voor de apk in september:
Nieuwe einddemper (/het was nog de originele pot)
2 nieuwe banden voor