Lancia Delta 2.0 i.e. 16v HF Turbo LS (1995)

Lancia Delta 2.0 i.e. 16v HF Turbo LS (1995)

UitvoeringDelta 2.0 i.e. 16v HF Turbo LS
Bouwjaar1995
Jaar van aanschaf2003

Heb mijn auto in 2003 gekocht bij de Lancia dealer te Veenendaal (Autokuijer BV) zonder garantie en zonder apk.
Dit was geen probleem voor me aangezien ik zelf monteur ben.
Gelijk groot onderhoud gedaan met nieuwe remschijven en blokken voor DB riem en flexibel deel uitlaat.
Na een paar dagen bleek ineens het achteraam vanzelf open te gaan als de deur open stond was er een draad doorgesleten van de raambediening achter.
Na en jaar standaart gereden te hebben is de auto verlaagt en is er een Sportfilter opgekomen en ook een open dumpvalve.
Vooral die dumpvalve is een goede koop geweest hij blaast echt super af met overschakelen.
Door het verlagen is wel het comfort iets minder geworden maar stuurt wel veel strakker en hij stuitert niet hinderlijk.
Vorig jaar heb ik de draagarm rubbers vervangen die waren namelijk versleten.
Ook vorig jaar grotere wielen gemonteerd (17’stilo abarth wielen met pirelli p zero nero banden 205/40/17).
Ook is de auto gechipt na 230pk en 335nm wat ik ervan merk is dat hij voornamelijk onderin veel sterker geworden is en ook circa 1000 toeren langer doortrekt.
Benzineverbruik is wel wat hoger geworden en er moet nu euro 98 in.

Grootste probleem dat er geweest is is de koppeling niet zozeer versleten maar druklager versleten.
Verder alle lampjes daschboord vervangen
ieder jaar setje voorbanden.
Delen uitlaat opnieuw moeten lassen.
En helaas een week geleden geconstateerd dat de koppakkiing defect is.