| Uitvoering | Delta 1.4 T-Jet 150pk Platino |
| Jaar van aanschaf | 2024 |
| KM-stand bij aanschaf | 155.000 km |
| KM-stand laatst | 155.000 km |
Fijne auto
Auto in december 2024 aangeschaft als youngtimer in mijn bedrijf. Heb ernaast een Fiat Scudo dubbele cabine uit 2023 en wilde een auto erbij omdat een bus niet altijd even praktisch is. Ik had geen zin in nog een hoge bijtelling erbij, dus moest het een yountimer zijn.
Nu vond ik de Delta altijd al een mooie auto en eind 2024 liep ik tegen dit exemplaar uit 2009 aan die in mijn budget paste en kwalificeerde als youngtimer. Auto gekocht en gelijk een grote beurt laten geven met nieuwe distributie omdat onderhoud onbekend was.
Ik rij de auto nu bijna anderhalf jaar en heb er slechts 11.000 km mee gereden en dat bevalt erg goed. De auto is 17 jaar oud en dat betekent dat hij links en rechts piept en kraakt maar verder rijdt hij prima. Tot op heden nog geen problemen gehad. Het enige nadeel is is dat hij voor mij wat aan de lage kant is, maar ben 201 cm en dat is de auto dus niet aan te rekenen. De navigatie is ook 17 jaar oud, maar daar hebben we de navigatie op de telefoon voor. Verbruik ligt rond de 1:12 maar dat komt met name doordat ik relatief korte ritten mee rij. Op een langere rit komt de 1:14/15 ook in het bereik. Verder allen de normale kosten als brandstof, verzekering en mrb en over 2 maanden weer een beurt. Ben blij dat het een goede keus is geweest en niet een hoop ellende heb ervaren.
Leuke van de auto is dat je ze zelden ziet, ben in de anderhalf jaar dat ik ermee slechts 2 keer een andere tegengekomen.
Nu nog hopen dat de politiek toch nog een andere invulling aan de youngtimer regeling wil geven voor 1 januari, dan zou ik er zomaar een behoorlijke tijd met plezier in rondrijden.