Kia Picanto 1.1 X-clusive (2011)

Kia Picanto
Kia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia Picanto

UitvoeringPicanto 1.1 X-clusive
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2017

KIA PICANTO 1.2CVVT 2011

Omdat ik tijdens mijn autokeuze veel gehad heb aan de reviews hier, heb ik besloten om er vandaag ook een te schrijven!

Een klein stukje voorgeschiedenis. In 2014 heb ik mijn rijbewijs gehaald, en heb toen een kleine 3 jaar gereden in de Mistubishi Galant Automaat van m'n vader. Sinds 1,5 jaar ben ik werkzaam als gastouder bij gezin thuis en ging ik op zoek naar mijn eigen auto. Vele ritjes gemaakt in o.a. een Opel Corsa, Fiat 500, Kia Picanto 1.0. Uiteindelijk is de keus op een Fiat 500 1.4 Sport gevallen (en ik dacht: er passen heus wel twee auto stoeltjes in.. NOT!) Dus na 1,5 week heb ik mijn Fiat 500 ingeruild voor mijn mooie Kia.

Mijn eerdere rit in de Kia Picanto 1.0 kon ik mij herinneren dat ik op de snelweg best wat pit miste.. Ik zou dagelijks 56 km naar mijn werk moeten rijden, waarvan meer dan de helft op de snelweg. Ik ben eerlijk: ik ben een pittige doorrijder, waar het kan, en mag ;) rijd ik 130.

Daarom is mijn keus op de 1.2 gevallen, kwam wel iets duurder uit dan mijn budget, maar gelukkig kreeg ik een redelijke deal voor mijn Fiat 500. Dit is hem dus, een 5-deurs Kia Picanto 1.2 uit 2011 met 96171 km op de teller.
Met airco, AUX ingang. Wat een schitterend ding! En wat rijd hij lekker..

Mijn eerste rit was gelijk een goede start! Van Etten-Leur naar Woerden, 86 km. Goed ritje om de auto te verkennen..

In de volgende punten benoem ik mijn bevindingen tot nu toe met 98650 km op de teller!

Uiterlijk: vergeleken met zijn voorganger een beauty! Strakke lijnen, je ''propt'' hem werkelijk overal tussen!

Interieur: heel mooi! Duidelijke tellers, mooie zilverkleurige rand om het dashboard, mooie afwerking, handig bakje met twee bekerhouders, genoeg opbergruimte in het portier. Versnellingspook is soepel en vlot. Alles is gewoon binnen handbereik! Het enige nadeel (wat ook aan mij/rijstijl kan liggen) is als je iets te hard door een scherpe (rotonde) of lange bocht gaat met iets meer snelheid glijd je een beetje door de stoelen heen! Daarnaast is er op de achterbank veel ruimte, zelfs voor volwassenen. Ik kan ruim achter mezelf zitten (1.67).

Prestaties: het is een hele fijne auto! Die echt gebouwd is op het zuinig rijden. Er wordt vanzelf aangegeven wanneer je moet op schakelen, de keus is natuurlijk aan jezelf of je dit doet. Op de snelweg doet hij het ook wonderbaarlijk goed! Het geluid van de motor bij 130 is goed te doen.
Wanneer je vanaf zo'n 60-70 km/u rijd in z'n 5 (in een file o.i.d.) en vlot naar 130 wil kan je het best even terugschakelen naar 4. Maar ook zonder terugschakelen doet hij het goed! Zelf mis ik een cruisecontrol NIET, wel merk je tijdens het gebruik van de airco dat hij met invoegen op de snelweg iets meer moeite heeft met snelheid maken (maar ook dit kan weer opgelost worden door even terug te schakelen)

Verbruik: valt mij niet heel erg tegen. Ik ben een grotere tank gewend, (de Kia heeft een 35 liter tank). Helemaal aftanken vanaf het lampje is nooit meer dan €45 euro geweest, en met een tank doe ik net 2 weken (gemeten met 180 km per week

Dus voor de mensen met kinderen: in de Kia Picanto 1.2 passen twee kinder-autostoeltje in op de achterbank. In de kofferbak ligt bij mij de Quinny Zapp (die past er makkelijk in).

Kortom: tot nu toe ben ik heel erg tevreden over dit leuke, zuinige, fijne autootje! Wegenbelasting, tanken valt me allemaal mee! Mocht ik nieuwe dingen tegenkomen, of veel km verder zijn laat ik jullie uiteraard even iets weten!

7,5

PRIVATE LEASE Kia Picanto