| Uitvoering | EV2 61kWh GT-Line |
| Jaar van aanschaf | 2026 |
| KM-stand bij aanschaf | 22 km |
| KM-stand laatst | 22 km |
prima EV
Sinds een week rijden we in de EV2 GT-line. We komen van een e-Niro executive line, dus een ev was al bekend. De in de kleuer meegespoten voorbumper vind ik ook mooi.
De auto is superstil van binnen tijdens het rijden, dat was ook al aangekondigd in diverse reviews en de brochure, maar ja, eerst zelf ervaren. Iets van 500km op de teller nu.
Na een week is het verbruik (dat wel richting de wltp lijkt te gaan) nog niet helemaal bekend. Hij is zelfs nog niet tot 100% geladen voor zover ik weet.
De EV2 is iets korter van de Niro (30cm) en dat merk je vooral in de bagageruimte. Ook dat moet nog ondervonden worden. We hebben bewust gekozen voor een kleinere auto, met 2 heb je nu eenmaal minder ruimte nodig. (Naast lagere verzekering, lager mrb).
De ondersteunende functies zoals lane assist, aandacht voor het verkeer, waar ik regelmatig klachten over lees, vallen mij niet zo zwaar. Ik heb er niet zo'n last van. Op de autoweg reed ik altijd al met de extra optie 'binnen de lijntjes kleuren', in de GT-Line zit ook de optie 'automagisch' van rijbaan wisselen, dat werkt redelijk goed vind ik. Net als adaptive cruise control.
Vooralsnog super tevreden, de stoelen voorin zitten heel goed. Komende week gaan we naar Zuid-Frankrijk, dan wordt het verbruik en zo wel duidelijker. Net als het conditioneren van de accu en het snelladen.
De GT-Line wordt met mooie 19" velgen/banden geleverd. Als ik dan een nadeel moet noemen, dit maakt een extra winterbanden (velgen en banden) set wel wat duurder. Die grote banden hebben wel een negatieve impact op de WLTP.
Met de afstandsbediening kun je de auto recht voorruit of achteruit een parkeervak in- en uitsturen. Ik weet nog niet of ik dat veel ga gebruiken.
Goede reden om de review dan aan te vullen.