Jaguar Sovereign 4.0 (1995)

autoreview

Jaguar Sovereign 4.0 (1995)

Signalement

UitvoeringSovereign 4.0
Versnellingen4, Automaat
Bouwjaar1995
Jaar van aanschaf2015
KM-stand bij aanschaf106.000 km
KM-stand laatst8.388.607 km
Lezerswaardering: 60%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

De eerste maandjes...

 • 8.388.607 km

Nog anderhalf jaar en dan ben ik 40. Om mijn midlife voor te zijn, besloot ik - na lang en zorgvuldig inlezen - nu alvast een nieuwe auto aan te schaffen. Ik besloot me niet druk te maken om de "running costs". Ach wat, rijden moet een belevenis zijn, geen koude berekening. Ik wilde sportiviteit, stijl, luxe en een beetje apart (toch die midlife?!).

Het werd een Jaguar XJ6 uit 1995. Een X300 met de 4-liter motor, met 106.000km op de teller. Is van een heer uit Berg en Dal geweest, die hem, zoals mij is verteld, weinig bereed. Mij werd daarom geadviseerd de auto rustig weer in te rijden...

Ik heb dit de afgelopen 2000km gedaan. En ben ernstig verliefd geworden. Hij rijd soepel... Ik vergelijk het rijcomfort met de Citroen CX, zonder dat ik er zeeziek van word. De auto kan snel (mijn zoontje is dol op de sportstand...), maar nodigt niet uit tot snel rijden. Gewoon lekker rustig optrekken en genieten van de souplesse.

De auto staat nu bij de garage. De perfectionist in mij heeft een rijtje met verbeterpunten opgesteld. Ik wil deze auto namelijk helemaal mooi hebben. Alles wat erop zit, moet werken, voor het ultieme genot.

Wat zijn dat zoal? Mijn handrem doet het niet. Moet gefixed. Ook de draagarmrubbers zijn op, wat zorgt voor een naar bonkend geluid richting achteras. Kan ik niet zelf repareren. Ook wat electrische zaken wil ik aangepakt zien - mijn stoelgeheugen, die mijn stoel-, spiegel- en stuurinstellingen in de juiste stand zet, doet het niet. Hier en daar wat lampjes en een slecht functionerende afstandsbediening.

Mag allemaal de pret niet drukken. Het wordt mijn daily driver en ik heb een groot vertrouwen na deze 2000km dat hij dit keurig gaat doen...

To be continued...

4,5
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  5
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (4)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens