Jaguar Sovereign 4.0 (1996)

autoreview

Jaguar Sovereign 4.0 (1996)

Signalement

UitvoeringSovereign 4.0
Versnellingen4, Automaat
Bouwjaar1996
Jaar van aanschaf2018
KM-stand bij aanschaf200.500 km
KM-stand laatst205.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

En dat is vier...

 • 205.000 km

In een XJ stappen voelt voor mij als thuis komen. Mijn eerste Jag, een X300 4.0, zal voor altijd een speciale plaats in mijn hart hebben. Met name om de uitvoering, maar de 4.0 zes-in-lijn is in mijn ogen een van de beste en fijnste motoren ooit gebouwd.

Na, met veel spijt mijn X308 Daimler ingeruild te hebben op een BMW e46 cabrio, wilde ik weer snek terug naar een Jag. Dit moest weer een 4.0 zescilinder worden. Al snel vond ik een mooi exemplaar, in Jade Green met amper 200.000 kilometer. Ik kon met besloten beurs mijn BMW inruilen en aangezien ik erg graag van die badkuip op wielen af wilde vond ik dit een erg goede deal. Zo gezegd, zo gedaan. Ik was weer Jaguar-eigenaar.

Het zou geen echte Jag zijn als er niet een paar schoonheidsfoutjes in de auto zaten. Het hemeltje hing (obviously) en bij de eerste beste forse regenbui stroomde het water langs de voorruit naar binnen. Beide kwaaltjes heb ik tegelijk aan kunnen pakken; de voorruit ging eruit voor het plaatsen van een nieuwe hemel en ik heb meteen een nieuw rubber rond de voorruit laten plaatsen. Dit kostte me circa €1000,- maar hiervoor is het wel uitstekend gedaan.

Rijden deed de auto heel goed, echter wilde hij bij het selecteren van de R nog wel eens afslaan. Ik heb de auto een grote beurt laten geven en de bougies laten vervangen, maar uiteindelijk zat het probleem in het gasklephuis. Het inderstel, ophanging, motor en de bak zijn als nieuw en de Jag reed verder ook heerlijk.

Helaas heb ik vroegtijdig afscheid genomen van de Sovereign omdat ik voor relatief weinig geld mijn oude Daimler terug kon kopen. Ik vind het nog steeds erg jammer dat ik niet langer genoten heb van deze XJ, want een X300 blijft gewoon een heerlijke en ontzettend betrouwbare auto. Ik kan hem iedereen aanbevelen en ik zou er zeker weer een kopen. Laat je niet afschrikken door het imago van Jaguar, ze staan te boek als ontzettend betrouwbaar en je ziet ze best regelmatig met enorme kilometerstanden.

4,3
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  5
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (6)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens