Honda Prelude 2.2i VTEC 4WS (1995)
Uitvoering | Prelude 2.2i VTEC 4WS |
Bouwjaar | 1995 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
Hobbyauto
Een aantal jaar terug heb ik een prelude gehad van dit type en de nieuwere 5de generatie. Het afronden van mijn studie, de eerste leaseauto en dergelijke zorgden ervoor dat ik mijn Prelude verkocht.
Echter gaat het na een aantal jaar toch weer kriebelen en ging ik op zoek naar een hobbyproject. Een auto voor een lage prijs met werk. Aangezien ik de auto toch niet dagelijks hoef te gebruiken kan ik er in alle rust aan klussen.
Op marktplaats vond ik een mooie 4de generatie prelude uit 1995. Het betreft de 2.2 VTEC met standaard 190pk. Het is een import uit Amerika en daarom zijn de specificaties net wat anders als in Europa. Zo heeft de Europese versie namelijk 185pk.
Toen ik de auto voor het eerst zag moest ik wel even slikken want deze auto was en is nog steeds niet in een topstaat en dat is nog zacht uitgedrukt. Er zit namelijk aardig wat roest bij de wielkasten en ook de lak is niet in alt te beste staat meer. Buiten het feit dat deze auto optisch niet helemaal mooi meer is is deze technisch wel goed.
De auto heeft nu 320.000km en ik ben nu de 2de eigenaar. De eerste eigenaar heeft hem zelf uit Amerika geimporteerd en altijd bereden. De prelude heeft standaard lederen bekleding, subwoofer, cruise control, electrisch dak, spiegels, ramen enz.
Ondanks de hoge kilometerstand rijdt de auto nog erg goed en ik verwacht hier in ieder geval de komende tijd geen problemen mee.
Inmiddels heb ik het interieur gereinigd en het leer ziet en ruikt ook weer fris. De komende tijd ga ik aan de slag om het exterieur en een aantal technische zaken te vervangen.