Honda Prelude 2.3i (1992)
Uitvoering | Prelude 2.3i |
Bouwjaar | 1992 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Ik ben na het doorroesten van m’n Opel Calibra opzoek gegaan naar een sportieve coupe uit de jaren 90-95.
Na veel overwegingen tussen een aantal modellen kwam ik uit op de Prelude, vanwege zijn strakke lijnen en de prestaties van Honda-motoren. Ik heb uiteindelijk een 2.3 met 160pk aangeschaft die van binnen en buiten in (zeer) goede staat was.Er was me vantevoren al geadviseerd om het oliepijl goed in de gaten te houden ivm. het goed onderhouden van de motor.Het verbruik valt mee met wat ik te horen heb gekregen. De prestaties van de 2.3 zijn perfect, al flink wat koppel in de lage toeren en vanaf zo’n 3500-3800 toeren komt ie echt goed op gang. Wegligging en comfort zijn erg goed, alleen heb vanwege de nog sportievere wegligging een verlagingsset gemonteerd, wat tevens mooier lijkt. Het enige nadeel is dat de auto toch eigenlijk een 2-zitter is, want achterin is er zeer weinig ruimte.
Heb tot nu toe weinig problemen gehad, alleen een kapotte ontsteking. Tot nu toe vervangen :
- distributieriem
- ontsteking vervangen door een gereviseerde
- schokdempers + veren vervangen door 4cm verlagingsset
- Betrouwbaarheid4
- Prestaties4
- Comfort4
- Kosten3

Honda Prelude 2.0i (1994)

Praktijkervaring Honda Jazz: eigenaren over hun hybride mini-MPV

Designreview Volvo C40: ‘voldoet aan alle verwachtingen, en dat is een probleem’

De Citroën Méhari is 55: op pad met de leukste badeend

Deze topsedan van Nissan uit 1985 was geavanceerder dan de Audi V8