Honda Civic 1.3 DSi i-VTEC Hybrid Comfort (2010)
Uitvoering | Civic 1.3 DSi i-VTEC Hybrid Comfort |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Honda Civic Hybride
Vanwege bedrijfspolicy rij ik momenteel een Honda Civic Hybrid.
Eerlijk gezegd was ik er wat huiverig voor het rijden in een hybride, maar aangezien er toch veel goede recensies hier op Autoweek waren, keek ik toch uit naar mijn nieuwe auto. Op 23 mei 2010 was het zover, met slechts 23 km op de teller stond daar dan mijn Honda Civic. En gelijk viel op dat het binnen een hele ruime auto is. De stoelen zitten prettig en de auto is van alle gemakken voorzien (stoelverwarming, bluetooth carkit - Parrot - en Honda navigatiesysteem).
Dit was de eerste keer dat ik in een automaat reed, dus dat was wel even wennen. Maar vooral in de file is een automaat fijner rijden dan een schakelbak. Geluidsniveau van de motor is prima, je hoort hem een beetje in de verte als je even het gas erop zet, maar voor de rest is het prima.
Vervolg Honda Civic Hybride
Nu bijna 2 maanden later kom ik tot de conclusie dat de Honda Civic Hybride een fijne auto is.
Nadelen (zover je van nadelen kan spreken):
- kleine kofferruimte
- radio heeft een slecht ontvangst
- kofferruimte is alleen van binnenuit of met de sleutel te openen
Vervolg Honda Civic Hybride
Begin augustus met gezin (2 volwassenen en 2 kinderen - 9 & 5 jaar) met de auto naar Tsjechië. Navigatie van de Honda bracht ons keurig naar de plaats van bestemming.
Op de Duitse Autobahn kon de Honda in het begin nog goed meekomen, maar op het moment dat de snelweg door de bergen/heuvels ging merkte je dat hij toch vermogen te kort kwam. Bergopwaarts zakte je in snelheid al snel terug. Wellicht dat Honda er een iets sterkere motor (1.5 of 1.6) in moet zetten.
Conclusie van 1 week vakantie:
Als negatief ervaren:
Kofferruimte is te klein
Te weinig vermogen om in (met name Duitsland) mee te komen in de bergen
Als positief ervaren:
In het stadsverkeer een zeer prettige auto.
Vervolg Honda Civic Hybride
Door verandering van werkgever lever ik de auto in.
Mijn conclusie: fijne auto voor dagelijks verkeer en in de stad. Op snelweg en buitenland komt de auto helaas te kort. Wat ik zeker als een minpunt heb ervaren is de kleine kofferruimte (en niet alleen bij vakanties).
Al met al is de auto mij reuze meegevallen, maar zal ik het bij mijn nieuwe werkgever niet snel weer leasen.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee