Honda Civic 1.3 DSi i-VTEC Hybrid (2008)
Uitvoering | Civic 1.3 DSi i-VTEC Hybrid |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Na een periode van loondienst, was het tijd om zelfstandig te gaan. Een mooie gelegenheid om eens een tijdje in de shortlease een Hybride te proberen.
De Prius was niet meer te krijgen, dan maar een Honda.
Eerste indruk: Leuke bak, modern en een beetje star-trek interieur. Mijn eerste weken was ik erg positief, maar dat kwam door de weinige kilometers.
Op het moment dat ik meer dan 100Km per dag ging rijden, bleek het al gauw een minder geschikte auto.
De gewichtsbesparingen zijn duidelijk ook gehaald door een vermindering aan geluidsisolatie. Bij 120 Km/u is het een herrie van jewelste, zowel vanaf het dak als vanaf het onderstel. Als het eenmaal zwaar begint te regenen, is een gesprek bijna niet meer mogelijk. Gelukkig past de radio het volume aan aan de snelheid, dus dat is weer een leuke plus.
De grootste tegenvaller was echter wel in de afgelopen zomerstormen. Regelmatig rijd ik de A1 van oost naar west. Op een van die gelegenheden had ik windkracht 6/7 recht van voren. het rijden van de maximum snelheid werd toen een echt avontuur. De auto vertoont in die situatie een zweverig gedrag, met onderstuur tot gevolg. Ik vond het doodeng, en heb toen meteen besloten dat ik met deze auto niet de herfst inga.
Voor de kleine stukken (stadsverkeer) is het zeker een leuke auto, maar niet voor het lange werk. Telkens na een lange rit werkt de auto-stop niet meer. Na een paar korte ritjes is ie er weer.
Mijn conclusie: Leuke auto voor stadsgebruik, een absolute NOGO voor de zakelijke rijder met veel kilometers.
Auto-stop weigert na lange ritten.