Honda Civic 1.8i-VTEC Sport (2009)

Honda Civic 1.8i-VTEC Sport (2009)

UitvoeringCivic 1.8i-VTEC Sport
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2016

Civic 1.8 i-vtec Sport 2009

Auto is inmiddels verkocht maar wilde toch nog een review schrijven over deze (wel) geweldige auto.

Rij al 25 jaar Honda, en heb menig model in bezit gehad. Voor deze auto reed ik een Civic Aerodeck 1.5 vtec- e. Dat was de 3de al en niet voor niks. Geweldige auto, zal ik ook nog eens een review van schrijven. Naast de Aerodeck reed ik ook nog een Accord Aerodeck uit 86, ja die met die klaplampen. (Ook verkocht inmiddels)

In 2016 keek ik al eens naar een andere auto en de Civic FN2 vond ik toch ook wel mooi. Lang gezocht, want zeker de 1.8 waren snel weg. Deze Pirate Black Civic stond bij Van den Akker in Veghel. 155k gelopen, 1ste eigenaar.
Mss iets te duur maar na een proefrit was ik sowieso om, en ik kreeg voor de Civic Aerodeck net zoveel terug als ik er 1,5jaar ervoor had betaald. +, heel fijn, 2 jaar volledige garantie op de auto. Ja, 2 jaar op een auto van 7 jaar oud.

Auto reed geweldig. Voldoende power, heerlijk doortrekken in de toeren, allemaal geen probleem.
Deze auto nodigt uit om hard te rijden,,hij ligt ook als een blok op de weg. Veel auto's gereden maar weinig auto's hebben zo'n geweldige wegligging als de Civic.
Wat bijzonder is dat ik in ruim 4 jaar geen enkele boete heb gehad......
Verbruik op korte afstanden was zo 1 op 13. Lange afstanden met de auto volgepakt ruim 1 op 15. Netjes.

Heb in de garantieperiode de koppelingspedaal laten vervangen ivm piepen, kwaaltje van de Civic. Tevens ging in de zomer van 2017 de airco stuk. Bleek poelie kapot te zijn maar Van den Akker heeft de hele pomp vervangen uit voorzorg. Top. Tevens bleek ineens de deurhendel stuk te zijn, ook een kwaal. Kleinigheidje om te repareren.

Daarna geen problemen meer gehad, gewoon onderhoud verder niks. Heb alleen voor de vakantie dit jaar ontdekt dat de multieriem slijtplekken had, aan de buitenkant....?

Bleek dus een steentje! op de spanrol te liggen en de riem sleet daardoor. Garage had nog nooit zoiets gezien. Toch maar goed dat ik af en toe de motorkap opendoe om de ruitenwisservloeidtof bij te vullen, want dat moet vaak want het reservoir is erg klein.

Auto heeft echt veel ruimte, met de magic seats erbij stouw je alles er in. Heb bijna alles verhuist met de Civic.

Is het allemaal pret?

Nee joh.
Ten eerste is hij erg stug. Moet je van houden maar een tijd op slecht wegdek (België bijv) gaat irriteren.
Lage instap, tja, nu ook de reden dat ik een hogere auto heb.
Had altijd ruzie met de Climatronic. Kon bijna nooit een fatsoenlijke instelling krijgen. En bij slecht weer moest ie altijd aan anders besloeg telkens je raam.

En de piepjes, aahhrg. Riem niet om, lampen aan, sleutel in contact, haar niet gewassen, vuile schoenen. Weet ik veel maar altijd die waarschuwingspiepjes...

Auto heb ik verkocht bij 235K ivm aanschaf een hogere auto. Nieuwe eigenaar heeft er een hele goede auto aan, hij was lang op zoek naar zo'n type in deze kleur. Prima dat ie bij een liefhebber komt, valt me op dat al bijna al mijn verkochte auto's na jaren nog steeds rondrijden. Honda kwaliteit? Vul zelf maar in.

9,5