Honda Civic 1.8i-VTEC Sport (2009) #2
Uitvoering | Civic 1.8i-VTEC Sport |
Bouwjaar | 2009 |
Jaar van aanschaf | 2020 |
Engelse Honda is geen Japanse Honda
Begin 2020 had ik een auto nodig vanwege het korter maken van de EK Civic door mijn vriendin, gelukkig alleen haar trots was blijvende schade.
Ik wou een auto met cruise en climate control, na de 2008 Accord proef gereden te hebben en dus deze Civic was ik daar snel uit. De Accord is toch een beetje een oude mannen auto en mist sportief karakter. Daar ben ik nog niet klaar voor. Ik zat tevens een R te overwegen maar aangezien ik de auto ging gebruiken voor een a twee keer per week 400km te rijden voor werk was brandstofverbruik wel een dingetje.
Na een maand van eigendom was ik al snel teleurgesteld in de auto. Ondanks dat de wagen mechanisch goed is ergerde ik mij aan het gebruik van al die goedkope plastics. Alles wat je loshaalt (met speciale tools!) heeft de neiging te breken, Om bijvoorbeeld de Honda radio los te halen moet je zo een beetje het halve interieur los halen. Dat kan toch beter?
Ik had last van een haperige versnellingsbak, dat is opgelost met nieuwe Honda MTF bakolie.
Na een half jaar had ik het gezien met de Honda, ook vanwege de lockdowns had ik geen bestemming met de auto dus heb deze verkocht.
Ik heb vroeger bij Honda gewerkt en destijds waren de Engelse Honda's al "minder" dan de Japanse, met dit model is het verschil nog groter geworden.
Jammer.
Pluspunten:
Verbruik, als je 100-110 op de cruise rijdt kun je 1:15-16 halen. Motor (R18) is probleemloos, ook geen kettingproblemen
Opklapbare achterbank = super, er past een fiets (los voorwiel)
Uiterlijk van de facelift, ik had een Executive uitvoering, mooie auto.
Stoelen zitten erg fijn, de eerste Civic met goede stoelen.
Geen roestende remleidingen
Minpunten:
Remmen ondermaats, direct upgraden met bijterige blokken
Zeer hard geveerd, je hebt het idee dat je kunstgebit er uit valt (al heb je niet een kunstgebit)
Blikkerig en goedkoop gevoel : goedkoop hard plastic
Roestvorming op draagarmen en onderzijde